Ukrainiečiai domėjosi Kauno rajono patirtimi

  • Teksto dydis:

Kauno rajone apsilankė Ukrainos delegacija. Su Šiaulių savivaldybės ir profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus atstovais apsilankę svečiai iš Ternopolio, Kijevo, Perejeslavo, Chmielnicko, Dnepropetrovsko domėjosi švietimo politika Kauno rajone ir jaunų žmonių integracija į žemės ūkio sektorių sektorių.

12 svečių delegaciją sudarė profesinių mokyklų vadovai, Dnepropetrovsko švietimo ir mokslo departamento, Ukrainos profesinio mokymo departamento direktoriai.

Svečiai lankėsi Aleksandro Stulginskio universitete, susipažino su žemės ūkio specialistų rengimu. Raudondvario dvare delegaciją pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir mero pavaduotojas Jonas Gurskas.

„Tikimės, kad vizito metu užmegzti ryšiai taps ilgalaike regionų draugyste, o aptartos bendradarbiavimo galimybės bus įgyvendintos“,– susitikimo metu linkėjo J. Gurskas.

Vos vieną dieną pakaunėje svečiavęsi ukrainiečiai ir šiauliečiai susipažino su rajono švietimo, žemės ūkio vystymo kryptimis, rajono valdymo struktūra, rajono pasiekimais. Ukrainos atstovai neslėpė, kad juos labai domina vakarietiška patirtis, mokesčių ir lengvatų pokyčiai įstojus į Europos Sąjungą.

Svečiai apsilankė vienoje didžiausių Lietuvos žemės ūkio bendrovių „Lytagra“. Apžvalginėje ekskursijoje svečiai susipažino su naujausia žemės ūkio technika, žemdirbystės naujovėmis. 23 filialus ir 6 antrines įmones turinčios akcinės bendrovės vadovai pasakojo, jog lankėsi Ukrainos ūkiuose ir svarsto galimybę ten atidaryti filialą.

Nuo 2015 m. Kauno rajono savivaldybė bendradarbiauja su Užkarpatės apskritimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dalijosi sukčiavimų patirtimi?

rasytojas

rasytojas portretas
maidanas tai virusas jankiu finansuojamas o skiepu nera
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių