Uždarytas hidroelektrinės tiltas glumina vairuotojus

Nuo antradienio Algirdo Brazausko hidroelektrinės tiltas uždarytas rekonstrukcijai. Kauniečiams trūko informacijos, tad ne vienam tilto prieigose teko apsisukti ir į darbą važiuoti kitais keliais.

Uždarytas žvejas

Prie A. Brazausko hidroelektrinės dažnai renkasi žvejai. Antradienio rytą žuvų mėgėjai tęsė tradicijas, tačiau vienam kelionė į namus tapo rimtu galvosūkiu – kol jis buvo į Kauno marias įmerkęs meškerę, darbininkai uždarė eismą ne tik pačiu tiltu, bet ir prie jo. Todėl aikštelė, kur kaunietis paliko savo automobilį, tapo visiškai uždaryta.

„Kauno dienos“ žurnalistams pasiteiravus, kaip vyras ketina išvažiuoti, šis gerokai sutriko. Žvejas tikino, kad kai atvažiavo, eismas buvo uždarytas tik pačiu tiltu, tad jis ramiai paliko savo automobilį netoli hidroelektrinės. Tačiau kelininkai dešimtą valandą draudžiamuosius eismo ženklus perkėlė ties Raudonojo Kryžiaus ir T. Masiulio gatvių sankryžomis, taip izoliuodami kaunietį ir užkirsdami laisvą kelią išvažiuoti. Vis dėlto, perkelti užtvaras ir kelio ženklus arčiau posūkio į Panemunę buvo būtina tam, kad kiti vairuotojai iš karto apsisuktų ir nevažiuotų link tilto.

„Jokios informacijos nemačiau. Tikrai, nei darbininkai ką nors sakė, nei informacinių stendų, kad bus uždarytas eismas, nebuvo. Nežinau, kaip reikės išvažiuoti“, - sakė žvejas Nerijus.

Kaunietis privažiavo prie pastatytų betoninių užtvarų ir kelio ženklų, tačiau jokio tarpo nebuvo. Nerijus bandė užtvarą apvažiuoti kelkraščiu, tačiau po kelių bandymų suprato, kad to padaryti nepavyks, nes automobilio dugnas per žemas, šlaitas – statokas. „Kauno dienos“ žurnalistai padėjo patraukti kelio ženklus ir tik tuomet kaunietis galėjo pravažiuoti.

Daug pasiklydusių

Nerijus ne vienintelis kaunietis, kuris apie uždaromą hidroelektrinės tiltą sužinojo tik atvažiavę į vietą. Nuo Panemunės keliaujantys vairuotojai sankryžoje turėjo apsisukti ir važiuoti atgal. Nuo Rokų pusės atkeliavę vairuotojai taip pat turėjo sukti Panemunės link.

Iš Petrašiūnų pusės žioplinėjančių vairuotojų taip pat netrūko. Kauniečiai galėjo apsisukti Kauno marių aikštelėje arba ties kelio užtvaromis, įrengtomis ties posūkiu link tilto.

„Vairuotojai, vykstantys į Panemunės pusę, turės rinktis kitas trasas, pavyzdžiui, važiuoti per A. Juozapavičiaus prospektą“, - sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Specialistai patikino, kad važiuojant iš visų pusių, vairuotojai bus informuojami apie uždarytą A. Brazausko hidroelektrinės tiltą, tačiau antradienį, apie 10 val. ryto važiuojant iš Panemunės pusės jokių informacinių stendų dar nebuvo, tad nereikia stebėtis tuo, kad daugeliui vairuotojų kelionė į darbą gerokai pailgėjo.

Kas tvarkoma

Po praėjusių metų vasarą atliktų bandymų tiltą nuspręsta remontuoti kapitaliai. Nors tąkart numatytą maksimalią apkrovą tiltas atlaikė, tačiau, specialistų vertinimu, didelį nerimą kėlė įtrūkusios tilto sijos, deformacinės siūlės.

„Laikas ir intensyvus eismas per tiltą padarė savo. Pagrindinių tilto sijų būklė bloga, todėl jas pakeisti būtina, tuo pačiu atnaujinant ir važiuojamosios dalies dangą“, - teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Vos tik uždarius eismą, kelininkai pradėjo frezuoti asfaltbetonio dangą. Pagal sutartį bendrovė „Kauno keliai“ įsipareigojusi darbus užbaigti iki kitų metų kovo mėnesio, tačiau bus siekiama visus darbus padaryti dar šiais metais.

Iš viso hidroelektrinės tilto rekonstrukcija kainuos milijoną eurų. Dalį pinigų skyrė Kauno miesto savivaldybė, kitas išlaidas padengs Susisiekimo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana portretas
taigi, o dar "ruduo užklupo netikėtai", todėl Vaidoto gatvę tiesiog būtina tapo remontuoti, va dabar pat , o ne vasarą. ir vėl bus "pakentėkit panemuniškiai" . mes jau 6 metus kankinamės. vyksta socialinis eksperimentas "kaip Panemunės gyventojai galės važiuoti į darbus ar namo, jei viską uždarysim". teks per pėsčiųjų tiltą važiuoti jei taip ir toliau.

SISTEMA

SISTEMA portretas
Visur tas pat. Eigulių seniūnijoje antrą savaitę laukiame įvažų ir kiemų asfaltavimo darbų. S. Žukausko gatvėje neporinių numerių pusėje siaubingai nušienauta žolė. Beje, šiemet šioje gatvėje, aplamai, siaubingas šienavimas. TVARKOS NĖRA, tik gyrimasis.

tikrai

tikrai portretas
negalima uždaryt tilto, kol kilbukai kimba:)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių