Užkliuvo vaikų žaidimo aikštelė: aplink šiukšlių konteinerius netvarkos mažiau

  • Teksto dydis:

Įrengus naują vaikų žaidimo aikštelę dalis žmonių džiaugiasi sutvarkyta erdve, kiti – tikina, kad net aplink šiukšlių konteinerius aplinką gražiau sutvarko.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją paskambino Kalniečių rajone gyvenanti moteris ir tikino, kad Kauno miesto savivaldybė prieš maždaug tris savaites įrengė laipynes, sūpynes vaikams, tačiau aplinka liko nesutvarkyta. Naujoji vaikų žaidimo erdvė įrengta ties Savanorių pr. 393 ir P. Lukšio g. 2 namais. Anot vietos gyventojos, aplink aikštelę niekas neišlyginta, galima laisvai išsisukti koją.

„Ten seniau buvo sovietiniai luitai, juos išvežė, bet duobės liko. Be to, aplink sūpynes taip pat nelygu, visur grumstai, nėra normalios dangos. Vietomis papiltas žvyras, bet jei palis, bus klampynė. Aplink šiukšlių konteinerius netvarkos mažiau, sugeba lygiai plyteles sudėti, o čia, kur žaidžia vaikai, palieka viską taip išrausta. Kadangi jau praėjo nemažai laiko, nemanau, kad darbininkai čia dar sugrįš“, – dėstė pašnekovė.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Ji pridūrė, jog aplink žaidimų aikštelę miestas nešienauja žolės, todėl vaikai gali prisigaudyti erkių.

Aplink šiukšlių konteinerius sugeba lygiai plyteles sudėti, o čia, kur žaidžia vaikai, palieka viską taip išrausta.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar aikštelės aplinka dar bus tvarkoma, ar ne. Kauno miesto savivaldybės viešųjų ryšių atstovai susisiekė su Sporto skyriumi, kuris atsakingas už tokių erdvių įrengimą mieste. Šio skyriaus specialistai patikino, kad vietos gyventojai nauja vaikų žaidimo aikštele yra patenkinti.

„Pradžioje po demontavimo darbų buvo nelygu, tačiau vėliau sutvarkėme. Kaip tik vakar kalbėjau su gyventoja, su kuria viską derinome nuo pat pradžių, ji patikino, kad viskas gerai ir visi yra patenkinti“, – kitokią gyventojų nuomonę dėl vaikų žaidimo aikštelės aplinkos kokybės pateikė specialistai.

Vietoje sutikti gyventojai taip pat laikėsi skirtingų pozicijų. Vieniems atrodė, kad dar dažais kvepiančios laipynės tikrai geriau, nei senosios sovietinės sūpynės ir betoninė smėlio dėžė. Kitiems norėjosi, kad aikštelėje nebūtų žvyro duobių. Anot jų, reikėtų, kad aikštelę dengtų arba speciali minkšta danga, arba maža žolytė, tuomet vaizdas būtų dar geresnis.

Laimio Steponavičiaus nuotr.


Šiame straipsnyje: žaidimų aikštelėvaikų žaidimo aikštelėskaitytojo naujienaaikštelė Kalniečių mikrorajone

NAUJAUSI KOMENTARAI

Riešutas

Riešutas portretas
Pasakykit man, prašau, kodėl mūsų žmonėms viskas blogai, kodėl jie mato tik blogį aplinkui, kai viskas mūsų Kaune keičiasi į gerą pusę? Aš niekaip negaliu suprasti žmonių, kurie mato tik neigiamus dalykus. Kai Kaunas buvo daug metų apleistas, nebuvo nei vaikų žaidimo aikštelių, nei sutvarkytų gatvių, nei parkų - jiems viskas buvo GERAI, sėdėjo ir tylėjo, o dabar, kai Kaunas pasikeitęs - ieško prie ko "prisikabinti". Darykit patys ką nors, o ne ieškokit juodos katės tamsiame kambaryje.

minde

minde portretas
tai gal patys sositvarkyt galit o supynes gali tevai isrekalaut maziau masinu grbu pirkit o susimeskit aplinka savo vaikam ne tarybn laikai kad padarys reik pareikalaut dometis del savo vaiku nori subines nejudint tik reikalaut/

Agne

Agne portretas
Ir musu vaikuciai nori nauju supyniu, ciuozyklu, karstyniu, smelio deziu, bet niekas nepasirupuna. Cia kalbu apie S.Zukausko 1, 3, 5, 7 ir 9 namu kiema. Nes tada kur statys savo automobilius BEVAIKIAI, dabar taip patogu parkuoti ten kur turetu zaisti vaikai. Ir be drijos pirmininkui tas pats, jo vaikai jau uzauge. GEDA, kad nesirupina sava bendrija...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių