Užsieniečiai paskutinius litus kvietė atiduoti kilniam tikslui

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) studijuojantys užsienio studentai sugalvojo, kaip prasmingai panaudoti piniginėse ir taupyklėse likusius paskutinius litus ir centus. Ne vieną labdaros akciją jau surengę studentai, Lietuvai tapus 19-ąja euro zonos nare, nebereikalingus litus pasiūlė aukoti LSMU ligoninės VšĮ Kauno klinikų filialui Vaikų reabilitacijos ligoninei „Lopšelis“ ir Kauno Jono Laužiko specialiajai mokyklai.

„Apie šią akciją galvojome jau kelerius metus. Ši mintis pirmajam kilo mūsų universiteto absolventui Kamalui Ragupathy’ui. Dažniausiai prieš baigdami studijas ir grįždami į gimtąsias šalis mes labdarai aukojame visus likusius litus, o euras šiek tiek pakeitė mūsų akciją“, – su šypsena kalbėjo LSMU studentė iš Vokietijos Helene Tonner.

Anot Helene bendramintės Nurios Wülfinghoff, šiuo metu jau surinkta daugiau nei 12 kg litų. Studentai žada palaukti keletą savaičių ir visus surinktus pinigus iškeisti.

„Iškeistus pinigus padalysime į dvi dalis. Vasarą lankysimės Kauno Jono Laužiko specialioje mokykloje, o per Kalėdas paaukoti pinigai pravers lankant Vaikų reabilitacijos ligoninės „Lopšelis“ mažuosius pacientus“, – pasakojo organizatorės.

Kaune studijuojantys užsieniečiai vaikams ketina nupirkti visas būtiniausias priemones. „Pirksime drabužių, knygų, kanceliarinių priemonių“, – vardijo merginos. Šią gražią akciją pradėjo užsienio studentai, tačiau lietuviai taip pat mielai prisidėjo ir aukojo litus, centus.


Šiame straipsnyje: LSMUlitaieurailabdara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių