V. Matijošaitis: Kaune pinigų visada buvo, tik jie nuplaukdavo nežinia kur

  • Teksto dydis:

Kauno miesto ir rajono savivaldybės per šešis šių metų mėnesius į biudžetus surinko daugiau lėšų, nei buvo planuota.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad Kauno miesto biudžeto surinkimo planas pirmąjį šių pusmetį ne tik įvykdytas, bet ir 17,8 proc. viršytas.

Į Kauno miesto biudžetą surinkta 101 255,3 tūkst. eurų pajamų – gauta 15 291 tūkst. eurų daugiau, nei planuota. Viršytas ir Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) surinkimo planas: gauta 70 671,4 tūkst. eurų – 5 217 tūkst. eurų (8 proc.) daugiau, nei buvo planuota.

Kauno AVMI duomenimis, 5,8 proc. viršytas ir Kauno rajono savivaldybės biudžeto surinkimo planas. Į rajono biudžetą surinkta 19 723,4 tūkst. eurų – 1 076 tūkst. eurų daugiau, nei planuota. Viršytas ir GPM surinkimo planas: gauta 17 465,9 tūkst. eurų – 1 233 tūkst. eurų (7,6 proc.) daugiau, nei planuota.

Į Kauno apskrities savivaldybių biudžetus šiais metais surinkta 167 036,5 tūkst. eurų mokesčių ir kitų įmokų, pajamų surinkimo planas įvykdytas 113,7 proc., t.y. gauta 20 135 tūkst. eurų daugiau, nei planuota, ir 16 397 eurai, arba 10,9 proc. daugiau nei 2016 m. I pusmetį.

"Biudžeto plano įvykdymui didelę įtaką turi GPM surinkimas, nes jis sudaro didžiąją dalį pajamų. Kadangi šių metų pirmąjį pusmetį viršyti ne tik gyventojų pajamų, bet ir turto bei kitų mokesčių surinkimo planai, biudžeto surinkimas įvykdytas daugiau nei 100 proc.", – pastebėjo Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė. Jos teigimu, tai lėmė padidėjęs vidutinis darbo užmokestis. Kauno apskrityje jis šiemet padidėjo 3,9 proc.

J.Stankienės teigimu, labiausiai prie gero mokesčių surinkimo prisideda tinkamas ir savalaikis mokesčių mokėjimas, todėl administruojant mokesčius itin svarbus bendradarbiavimas ne tik su mokesčių mokėtojais, bet su vietos savivaldybe.

"Kauno AVMI ir Kauno miesto bei rajono savivaldybės yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartis, nuolat keičiamasi mokestinėmis aktualijomis, informacija, kaip mokesčių mokėtojams sekasi mokėti mokesčius", – sakė J.Stankienė.

Kauno AVMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Iškilus neaiškumų pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus tel. 1882 arba (8 5) 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi ir saugomi penkerius metus.


Komentarai

Visvaldas Matijošaitis

Kauno miesto meras

Visus pinigus, kuriuos surenkame į biudžetą, skiriame ir toliau skirsime Kaunui tvarkyti.

Kaune pinigų visada buvo, tik jie anksčiau nueidavo nežinia kur. Savivaldybėje dirbanti komanda užtvenkė anksčiau tekėjusias pinigų upes. Apie atgimstantį Kauną liudija ne tik mieste dirbantys statybiniai kranai, bet ir šie biudžeto surinkimo skaičiai. Visus pinigus, kuriuos surenkame į biudžetą, skiriame ir toliau skirsime Kaunui tvarkyti. Dirbame tam, kad Kaune būtų patogu ir gera gyventi, o kauniečiai net negalvotų apie gyvenimą kažkur kitur.

Valerijus Makūnas

Kauno rajono meras

Kauno rajono savivaldybė šio pusmečio biudžeto surinkimo planą įvykdė 108,2 proc.

Deja, naujajame Finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme įtvirtintos 2,8 proc. gyventojų pajamų mokesčių ribos neleidžia pasidžiaugti šiuo augimu, nes dalis mūsų mokesčio nukeliauja kitoms, sunkiau besiverčiančioms savivaldybėms. Norėtųsi, kad biudžeto formavimo teisinė bazė būtų teisingesnė ir labiau motyvuojanti.

Nepaisant pasikeitusios situacijos, Kauno rajono savivaldybė stengiasi įgyvendinti savo pažadus gyventojams.

Ypač daug lėšų skiriame švietimui. Šiemet bus baigta rekonstruoti Domeikavos gimnazija, pastatyta laisvalaikio salė. Visas projektas kainuos daugiau kaip 5 mln. eurų. Netrukus pradėsime Čekiškės ir Piliuonos gimnazijų rekonstrukcijos darbus. Parengti ir jau šiemet bus įgyvendinti Ilgakiemio ir Voškonių vaikų darželių rekonstrukcijos projektai.

Daug dėmesio skiriame ir gyventojų saugumo programoms. Keliams tiesti ir remontuoti šiemet skirta 45 proc. daugiau lėšų nei pernai. 21 proc. padidėjo seniūnijų finansavimas. Biudžeto augimas leido padidinti darbo užmokestį švietimo, kultūros, socialiniams darbuotojams.

Sėkmingai mažiname skolas. Šiemet ji sumažėjo 8,2 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

freedom cards

freedom cards portretas
mes siūlome profesionalių įsilaužėlių korteles žmonėms, kuriems reikalinga finansinė laisvė. Mes suteikiame korteles žmonėms bet kurioje pasaulio dalyje ir mūsų paslaugos yra pigios. mes programuojame skirtingų verčių korteles ir gaunate kortelę pagal tai, ką galite sau leisti ar tvarkyti per tam tikrą laiką. mes suteikiame korteles nuo 500 iki 50 000 JAV dolerių. Mes taip pat siūlome pagalbą įmonėms, smulkaus verslo savininkams, asmenims, kurie yra skolingi, pavyzdžiui, paskolų mokėjimas, namų nuoma, mokyklos mokesčių mokėjimas, naujo automobilio įsigijimas, namo pirkimas savo ir daugelio kitų. Mūsų kortelės trunka 2 metus, yra patikimos ir saugios. Susisiekite su mumis šiandien mūsų el. paštu, kad gautumėte daugiau informacijos. freedomconnect.co.worldnet@gmail.com

Anonimas

Anonimas portretas
SAUNUOLIS MUSU MERAS GERAI TVARKOSI

...

... portretas
CHA - krabas baigia Kauną praskolint, galimybės skolintis tai ne pinigai, tai KILPA. Bet - ta kilpa ne krabą, o kauniečius smaugs,bet ne dabar, o tuomet, kai krabas ramiai iš 'savo' (kauniečių pinigais atstatyto) dvaro tyčiosis iš vargstančių kauniečių.
VISI KOMENTARAI 129

Galerijos

Daugiau straipsnių