V. Matijošaitis: nebūtina tapti tėčiu ar mama, kad padėtum vaikui

  • Teksto dydis:

Šventinė eisena Laisvės alėjoje, nuotaikingas vaikų cirko pasirodymas Muzikinio teatro sodelyje ir muzikinė programa Rotušės aikštėje. Tokiais renginiais kauniečiai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

Vidurdienį smarkiai prapliupęs lietus sutrukdė Karinių oro pajėgų orkestrui, tačiau neišbaidė eisenos dalyvių – kelių dešimčių vaikų, tėvų, globėjų ir jais besirūpinančių socialinių darbuotojų. Skambi pučiamųjų muzika paskelbė pradžią šventiniams renginiams, užsitęsusiems iki vėlyvos popietės.

„Vaikai, jūs skleidžiate tokią galingą šilumą, kad ji kaipmat išsklaidė virš mūsų galvų visus debesis ir liūtis liovėsi, – netrukus į susirinkusiuosius kreipėsi Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė. – Ši diena tėra tik viena iš 365 dienų metuose, kuomet turime rūpintis šalia esančiais mažaisiais. Gera matyti jūsų šypsenas. Linkiu, kad jos švytėtų kiekvieno veide kasdien.“

Šiuo metu atostogaujantis Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis perdavė linkėjimus visiems kauniečiams: „Šią dieną padėkos bei sveikinimų nusipelno ne vien vaikai, bet ir jų tėvai, o ypač globėjai bei įtėviai, įgyvendinantys didžiausias mažųjų svajones – gyventi mylinčiose šeimose. Nebūtina tapti tėčiu ar mama, kad galėtum padėti vaikui. Kartais pritrūksta tik vieno – nuoširdaus noro. Tarptautinė vaikų gynimo diena kaip tik tai mums ir primena. Kaune gyvena daug gerų žmonių, tad linkiu tuo gerumu dalintis su kitais, ypač vaikais, kuriems jo labai reikia.“

Posakis, kad vaikai yra mūsų ateitis, anot jo, nėra vien tik tuščias ir skambus lozungas. Pasak mero, Kaunas savo ateities viziją kuria vadovaudamasis ilgalaike perspektyva, kad čia būtų gera gyventi ir augančioms ateities kartoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarbai

pagarbai portretas
giriasi, kad Laisvės al. ir senamiesčio fasadų remontui skiria iki 50 procentų-o realiai šiemet tik iki 20 .

jonis

jonis portretas
Nuomone gera.bet savalaikis įspejimas suaugusiui skiepyti,kad atsakomybe už vaiko buvimą žemeje,atsakingi jie.Per maža atsakomybe jų.,kada reikia padeti kitiems.jIS tampa tada nelaimingu.

Lukaa

Lukaa portretas
Nu žinokit yra riba padorumo. Žinom kad Kauno diena gavo pinigus iš Matijošaičio už įvaizdžio kūrimą, bet jau darosi koktu. Buvo Leninas-spaliukų anūkas, geriausias iš visų, dabar Matijošaitis...Ta reklama turi būti estetiška, dabar gi perlenkata ir "neskani"
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių