V. Pranarauskaitė: „valstiečiai“ ir „Vieningas Kaunas“ vienas kitą papildo

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“ yra dvi viena kitą papildančios organizacijos, sako „Valstiečių ir žaliųjų“ Kauno skyriaus vadovė, priklausanti ir „Vieningo Kauno“ judėjimui.

„Mes ne konkuruojančios organizacijos, o viena kitą labiau netgi papildančios“, – BNS sakė LVŽS Kauno skyriui vadovaujanti Vaida Pranarauskaitė.

„Vieningas Kaunas“ prisistato ne kaip politinė partija, o visuomeninė organizacija, kuri buria žmones, neabejingus Kaunui. (...) Jeigu mes kalbame apie LVŽS, tai jau yra politinė partija ir būdama Kauno skyriaus nare ir pirmininke, aš mąstau jau apie tai, kas būtų aktualu visai Lietuvai“, – kalbėjo ji.

V. Pranarauskaitė priklauso visuomeninei organizacijai „Vieningas Kaunas“, o nuo kovo mėnesio ji yra ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nare, panašiu metu pradėjo vadovauti ir Kauno skyriui.

Taip pat V. Pranarauskaitė yra Seimo nario Gedimino Vasiliausko padėjėja. Šis Seimo narys taip pat priklauso „Vieningam Kaunui“ ir į Seimą kandidatavo su „Valstiečiais ir žaliaisiais“.

Pasak LVŽS Kauno skyriaus vadovės, šiuo metu „valstiečių“ Kauno skyriui priklauso iš viso du „Vieningo Kauno“ nariai, tikėtina, kad netrukus prie partijos prisijungs dar vienas visuomeninio judėjimo narys.

„Vieningas Kaunas“ iki šiol nekėlė savo kandidatų nacionalinės politikos rinkimuose. Keturi Seimo rinkimuose dalyvavę judėjimo nariai kandidatavo su „valstiečiais“ ir socialdemokratais. „Valstiečiai“ 2015 metų savivaldos rinkimuose Kaune kėlė savo kandidatus, tačiau jų atstovai į tarybą nepateko. Ten daugumą sudaro „Vieningo Kauno“ atstovai, o tiesiogiai išrinktas šio judėjimo meras Visvaldas Matijošaitis, apklausų duomenimis, yra vienas populiariausių Lietuvos politikų, minimas tarp galimų kandidatų į prezidentus.

Pasak V. Pranarauskaitės, artimas bendradarbiavimas nereiškia, kad šios dvi politinės jėgos pasidalino veiklos sritis ir kol kas Kauno skyriuje nėra svarstoma strategija, kaip galėtų atrodyti bendradarbiavimas su „Vieningu Kaunu“ ateities rinkimuose.

„Rinkimų strategijos konkrečiai nedėliojame. (...) Mintis yra dirbti dabar, o paskui, kai jau artės rinkimai, galvoti, ar su kažkuo jungiamės, ar nesijungiame“, – sakė ji.

Tiek savivaldos, tiek prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapoeira

Kapoeira portretas
Tai valstiečiai kels du kandidatus į prezidentus-Skvernelį ir Matijošaitį? Tai gal tada geriau iškart kokius 5, įskaitant Gretą.

Jeigu...

Jeigu... portretas
Jeigu visa Lietuva tvarkysis kaip Kaunas, tai emigracijos srautai sumažės ir visi kalbėsime, kad čia norime gyventi!

Jedinnyj Krabastan

Jedinnyj Krabastan portretas
ura, tovarišči !!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių