Vaiko teisių specialistas šluojasi praeitį: siekia panaikinti teistumą

Nuo pareigų nušalintas Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno skyriaus vyriausiasis specialistas Teodoras Ismailovas siekia panaikinti teistumą.

Kauno apylinkės teismas šiandien, t. y. spalio 31 dieną, priėmė T.Ismailovo prašymą dėl teistumo panaikinimo.

Kaip skelbta, 2012 metais T.Ismailovas buvo pripažintas kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įsigijimo apgaule bei dokumentų klastojimo. Jam buvo paskirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė bei įpareigojimas atlyginti dalį turtinės žalos.

T.Ismailovas buvo organizavęs gaują, kuri išrašė suklastotų sąskaitų už 2 mln. litų ir pasisavino daugiau kaip 300 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio. Skaičiuojama, kad teistumas šiam asmeniui išnyks tik 2020 metais.

Tačiau įstatymas numato, kad nuteistas asmuo gali prašyti panaikinti teistumą atlikus pusę teismo paskirtos bausmės.

Tai T.Ismailovas jau galėjo padaryti šių metų balandį.

Laikinai nušalinto vaiko teisių specialisto praeityje būta ir daugiau žygių į teismą. Jam teko aiškintis dėl incidento, kilusio skambiai apdainuotame jo kieme.

2010 metais buvo surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, pagal kurį vėliau teisme aiškintasi, ar tikrai būdamas neblaivus T.Ismailovas išplūdo vieną pilietį. Byla buvo nutraukta nesant įvykio.

Tais pačiais metais „Kauno diena“ aprašė ir garsųjį T.Ismailovo balkonėlį su asociacijas į nacių simboliką keliančiais elementais.

Dėl šio reikalo buvo surašytas administracinės teisė pažeidimų protokolas, tačiau 2011 metais aiškindamasis aplinkybes Kauno apylinkės teismas tyrimą nutraukė.

2010 metų redakcijos archyvo nuotr.

Remtasi Vytauto Didžiojo karo muziejaus specialisto įvertinimu, kad T.Ismailovo balkoną puošianti simbolika nėra nacistinė, nors ir panaši.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
panašūs dalykai video internete pavadinimu VAIKO TEISIŲ MONSTRAS

Rolandas

Rolandas portretas
Toki speca uz kiausu ir ant stulpo jis urodas ir visi isvaiko teisiu turi atliginti vaikam padaryta zala onie slepiasi kaip ziurkes meluoja viesai o poto oi atsiprasau ir viskas gerai atsiprasau Jus reik tikrint psihiatrineja neduok dieve sutiksiu tokius asilus is vaiku teisiu tai irgi bus oi/atsiprasau netycia nukritau/

Aha

Aha portretas
Labai panasus i CErniauska tas tipas.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių