Vaikų gynimo dieną kviečia švęsti kartu

  • Teksto dydis:

Pirmąją vasaros dieną Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padaliniai kviečia vaikus, jų tėvelius ir senelius nuotaikingai ir netradiciškai švęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

Startas šiai šventei bus duotas Vilkijoje – gegužės 31 d. 10 val. čia vyks vaikų piešinių ant grindinio šventė. Birželio 1 d. – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – šventė viešojoje bibliotekoje Garliavoje (Vytauto g. 21) prasidės 11 val. Čia skambės jau tradicija tapę teatralizuoti garsiniai vasaros skaitymai. Bibliotekos kiemelyje bus organizuojami judrieji žaidimai ir edukacinės akcijos vaikams, duris svečiams plačiai atvers Gyvasis muzikinis kampelis. "Tai diena vaikams ir apie vaikus, todėl kviečiame visus nepraleisti progos ir dalyvauti būtent jiems skirtuose renginiuose Kauno rajono savivaldybės viešojoje ir jos padalinių bibliotekose bei paminėti šią gražią dieną kartu!" – kviečia bibliotekos kolektyvas.

Daug įvairių veiklų vaikams ir jaunimui biblioteka su 30 skirtinguose pakaunės miesteliuose ir kaimuose veikiančių padalinių siūlo ištisus metus. Viešojoje bibliotekoje Garliavoje vyksta S.Gedos klubo narių susitikimai, o kartą per mėnesį renkasi mažųjų smalsučių klubo "0+" nariai – patys mažiausieji bibliotekos lankytojai su savo mamomis. Bibliotekos Vaikų centre visuomet gausu lankytojų. Ypač mažųjų žvilgsnius traukia iš knygų viršelių reprodukcijų sukurtas skaitymų namelis, kuriame bibliotekos darbuotojai organizuoja garsinius skaitymus ar moksleiviai savarankiškai skaito bibliotekoje pasiskolintas knygas. Bibliotekoje ir jos padaliniuose organizuojami užsiėmimai, kur vaikai gali tobulinti informacinius technologinius ir socialinius įgūdžius bei jaukiai ir naudingai praleisti laisvalaikį. Už įvairias veiklas vaikams ir jaunimui Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, vienijanti 60 savivaldybių bibliotekų, Kauno rajono savivaldybės viešajai bibliotekai skyrė nominaciją "Biblioteka – vaikų ir jaunimo draugas 2017".

Vaikų teigimu, biblioteka yra ne tik graži, bet ir smagi vieta, kurioje jiems labai gera būti, ji tapo antraisiais jų namais.

Renginiai, skirti Tarptautinei vaikų gynimo dienai, vyks visuose bibliotekos padaliniuose. Daugiau informacijos apie Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose vykstančius renginius – www.krsvbiblioteka.lt ir bibliotekos "Facebook" paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių