Kaune dygstantis verslo centras dvelks išskirtinumu: 12 aukšte – unikalus restoranas

  • Teksto dydis:

43 m aukštyje veiksiantis restoranas, 1 tūkst. kv. m stogo terasa, galimybės dirbti lauke – tokiais dalykais jau po metų galės mėgautis dirbantieji naujame verslo centre "Business Leaders Center". Projekto vystytojų "Urban Inventors" tikslas – suburti bendruomenę, kurioje būtų kuriama ir dalijamasi.

Bendruomenė, o ne pastatas

Šiuo metu tai bus Baltijos šalyse analogų neturintis verslo centras, kuris kuriamas pagal šiuolaikinio darbuotojo gyvenimo ritmą ir poreikius.

"Centre bus patogu ir dirbti, ir leisti laisvalaikį. Siekiame kurti bendruomenę, kur dalijamasi žiniomis, kur veikia savita ekosistema. "Urban Inventors" visada vadovaujasi filosofija pirmiausia galvoti apie pastate būsiančius žmones, o "Business Leaders Center" bus ryškiausias to pavyzdys. Čia sukursime erdves, kurios skatintų susitikti, bendradarbiauti ir įkvėptų kurti kasdien", – apie naują verslo centrą pasakojo "Urban Inventors" generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

"Business Leaders Center" 2019 m. pradžioje duris atvers vietoje senojo "Pramprojekto" pastato, esančio greta Vienybės aikštės. "Mūsų projektas yra išskirtinis vien jau tuo, kad Lietuvoje nėra tokių verslo centrų, esančių prie pagrindinių miesto aikščių. Tai sukuria verslo partneriams unikalią galimybę būti ten, kur vyks daug veiksmo, kuris susijęs ne tik su darbu, bet ir laisvalaikiu bei kūryba, integracijomis į kitas veiklas", – tęsė L.Šepetys.

"Business Leaders Center" veiks kūrybinis klasteris – čia bus konferencijų centras, neformalių diskusijų ir interaktyvios erdvės.

"Mes kuriame bendruomenę̨, skatiname sinergiją̨, galimybių̨ ir žinių̨ sklaidą̨. Tikime, Tikime, kad asmeninė realizacija yra motyvacijos variklis, todėl "Business Leaders Center" ir yra vieta, kurioje bus daug dinamikos ir energijos. Juk darbo produktyvumas auga, kai jautiesi laimingas", – sakė L.Šepetys.

Nuo vienos kėdės

"Paties pastato architektūra mums padiktavo tam tikrus sprendimus, kurie leido pastatą padaryti labai įvairų. Šis verslo centras turės ir didelių, ir mažų erdvių, taip pat užpildytą aukštutinę dalį. Tai bus unikali vieta, pasižyminti savo universalumu", – kalbėjo "Urban Inventors" vadovas.

"Business Leaders Center" sudarys keturi skirtingi pastatai. Verslo erdvių nuomininkai galės rinktis ir vienos darbo vietos nuomą "Verslo viešbutyje", ir 70–300 kv. m VIP biurą su išskirtine Kauno panorama už lango, ir lanksčiai planuojamas įprastinės nuomos paslaugos patalpas pagal pageidaujamą kvadratūrą. Tai bus didžiausias biurų pastatas Kaune – nuomos plotas sieks apie 14 tūkst. kv.m, čia iš viso galės įsikurti apie 2 tūkst. darbuotojų.

"Mes orientuojamės ir į mažus verslus, individualiai dirbančius žmones, todėl "Verslo viešbutyje" žmonės galės darbo vietą išsinuomoti tam laikui, kuriam reikia. Kitaip sakant, čia bus galima dirbti ir dešimt metų, ir vieną valandą", – nuomos galimybes pristatė L.Šepetys.

"Verslo viešbutyje" veiks bendradarbystės ir atviro biuro erdvė. Čia bus siūlomos ir lengvai performuojamos biuro erdvės. Tai leis nuomotis tiek ploto, kiek reikia darbui, o pasikeitus darbuotojų skaičiui, erdvės bus lengvai pritaikomos naujai komandai.

"Kodėl vadiname verslo viešbučiu? Nes išsinuomoti darbo vietą čia bus taip pat paprasta, kaip ir viešbučio kambarį, o čia dirbdamas gausi visas kokybiško viešbučio paslaugas", – pridūrė bendrovės "Urban Inventors" direktorius.

Dar vienas verslo centro išskirtinumas – 1 tūkst. kv. m stogo terasa ir restoranas 12 aukšte, iš kurio atsivers įspūdingi Kauno senamiesčio ir Naujamiesčio vaizdai.

Viename "Business Leaders Center" korpuse veiks ir medicinos klasteris, kuriame įsikurs odos, šeimos, kineziterapijos ir kitos klinikos. Tai leis pasirūpinti čia dirbančių ir ateinančių lankytojų sveikata bei gera savijauta.

Šiame centre veiks ir mobilioji aplikacija, kuri leis patogiai patekti į automobilių stovėjimo aikštelę, užsisakyti staliuką restorane ar pasinaudoti kita papildoma paslauga. Verslo centro darbuotojai galės naudotis dviejų aukštų požemine automobilių stovėjimo aikštele. Prie centro veiks automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugos, bus elektromobilių įkrovimo aikštelė. Pastatas turės A energinio efektyvumo klasę.

Darbuotojai galės dirbti ir greta esančioje Vienybės aikštėje – čia veiks belaidis internetas. Be to, aikštė skatins ir turiningai praleisti poilsio pertaukėlę: joje veiks interaktyvūs fontanai, džiazo kiemelis vilios koncertais, bendruomenės renginiais ar konferencijomis, o vasaros vakarais bus rodomas kinas po atviru dangumi. Visais šiais dalykais mėgautis galės visi kauniečiai ar miesto svečiai.

Tai sukuria unikalią galimybę būti ten, kur vyks daug veiksmo, kuris susijęs ne tik su darbu, bet ir laisvalaikiu bei kūryba.

"Sugalvojome sujungti daug skirtingų dalykų, kurie šį projektą padaro išskirtinį. Tikime, kad tai bus didelis pranašumas mūsų klientams. Jau dabar yra rezervuota pusė nuomojamo ploto, o pirmieji nuomininkai į "Business Leaders Center" verslo centrą įsikels jau 2019 m. pirmą ketvirtį", – tikino projektą vystančios bendrovės "Urban Inventors" direktorius.

Modernizmo žavesys

"Business Leaders Center" architektai yra bendrovė "Giedraitis ir architektai". Prie projekto prisideda ir vokiečių architektų biuras "3Deluxe".

Architektas Rimantas Giedraitis pasakojo, kad nors buvęs "Pramprojekto" pastatas nėra įtrauktas į paveldo registrą, jis atstovauja vėlyvojo modernizmo pavyzdžiams. Per laiką pastatas patyrė invazijų, todėl buvo apgadinti to laikmečio atspindžiai. "Visada lengviau pastatą nugriauti ir statyti naują, tačiau įgyvendindami "Business Leaders Center" verslo centro idėją mes kaip tik norėjome sugrąžinti vėlyvojo modernizmo žavesį ir santūriai prie jo prisiliesti šiuolaikinės architektūros detalėmis, kurios iš esmės nekeičia pastato veido, bet įveda šiek tiek intrigos", – kalbėjo architektas.

Pastato fasadas bus baltas, toks, koks buvo originalus. Eksterjere bus šiek tiek metalo, akmens, medienos detalių, kurios pereis ir į pastato interjerą. Svarbi projekto detalė – ir stogai. "Jie yra tarsi penktoji architektūros detalė. Šio verslo centro stogai tikrai matomi iš tam tikrų Žaliakalnio vietų, todėl terasos taps puošmena. Tad pastatas miesto gyvenime dalyvaus ir nuo gatvės, ir iš viršaus", – sakė R.Giedraitis.

Bendrovė "Urban Inventors" į verslo centrą ir Vienybės aikštės rekonstrukciją investuos 30 mln. eurų: 20 mln. eurų skirta "Business Leaders Center", dar 10 mln. eurų – Vienybės aikštei sutvarkyti ir požeminiam garažui įrengti. "Urban Inventors" yra SBA koncerno dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TomaS

TomaS portretas
Labai smagu girdeti ,kada verslas giriasi ,kaip apgavo Miestą , gavo garažą dykai ir dar visą erdvę ant garažo Stogo , atvirai sako ,kad tai jau verslo centro nuosavybė savo renginiams . Fantastiškas savivaldybės darbas iždalinant Miesto turtą : Mūsų projektas yra išskirtinis vien jau tuo, kad Lietuvoje nėra tokių verslo centrų, esančių prie pagrindinių miesto aikščių. Tai sukuria verslo partneriams unikalią galimybę būti ten, kur vyks daug veiksmo, kuris susijęs ne tik su darbu, bet ir laisvalaikiu bei kūryba, integracijomis į kitas veiklas", – tęsė L.Šepetys.

...

... portretas
Prie mūsų MGL: "Ne tau, Martynai, restoranai...".

To Vladas

To Vladas portretas
jeigu valdzia zmoniu nesmaugs ir suteiks jiems tokias pat palankias salygas kaip ir uzsienieciams, tai zmones patys darbus susikurs. Nereikia cia nuvertinti zmoniu intelekto iki beprocio samdinio-robotuko lygio. Visi yra verslus, tik reikia tam salygu. O siaip tu minimalkiniu "darbu" ir savi godus prikuria. Tam nereikia investoriu.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių