A. Veryga iš ligoninės vis dar neišleidžiamas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vakar tebebuvo gydomas Kauno klinikose, nors jo sveikata sparčiai gerėja, pavojus sveikatai negresia.

"Ministras kasdien jaučiasi vis geriau. Kūno temperatūra, kuri ilgą laiką buvo aukšta, normalizavosi, todėl ministras tikisi, kad šią savaitę bus išleistas iš ligoninės ir galės grįžti namo", – vakar perpiet pranešė sveikatos apsaugos ministro A.Verygos patarėja, atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga į Kauno klinikas pateko praėjusią savaitę, trečiadienį, dėl plaučių uždegimo. Tai, anot atstovės spaudai, virusinės infekcijos komplikacija. Ministras infekciją gydėsi namuose pusantros savaitės – tiek laiko nėjo į darbą.

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet A.Verygą kamavo pavasarinė alergija žiedadulkėms. Gali būti, kad dėl to sveikata pablogėjo – peraugo į virusinę infekciją. Kokia ji – medikams tiksliai nepavyko nustatyti, tačiau ji komplikavosi į pneumoniją.

"Pagal šiuo metu galiojančią tvarką pacientai gali pasirinkti, kur nori būti gydomi. Ministras – taip pat. Jis pasirinko Kauno klinikas", – L.Bušinskaitė-Šriubėnė taip atsakė į klausimą, kodėl ministras nesikreipė į Vilniaus medikus ir pridūrė, kad jis yra patenkintas ligoninės, kurioje yra dirbęs, maistu.

Anot atstovės spaudai, šis maistas A.Verygai yra skanus, įvairus, sveikai pagamintas, estetiškai patiektas. Kauno klinikos maistą pacientams gamina vietoje, naujai įrengtoje virtuvėje.

"Ministras gydomas tokiomis pat sąlygomis, kaip ir visi kiti šios gydymo įstaigos pacientai. Tai yra tais pačiais ligoninės perkamais pigiausiais vaistais, kuriuos gydymo įstaiga įsigyja per CPO katalogą, viešųjų pirkimų būdu. Specialiai jam nėra nieko perkama ar ieškoma", – išplatintame pranešime spaudai akcentavo L.Bušinskaitė-Šriubėnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BANDIS

BANDIS portretas
Stipk!!!!

Aiskauda

Aiskauda portretas
Ruosiamas i Ziegzdrius.

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Girdejau jog Veryga sake jok gydymas ligonineje idealu, bet tik jis kazkaip uzmirso pasakyti , kad gulejo atskiroje ministui skirtoje palatoja
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių