Vilijampolėje duris atvėrė Stiklo studija

Vilijampolėje duris atvėrė nauja dizaino erdvė. Stiklo studija ne tik pagyvino rajono aplinką, bet ir leis pamatyti bei išbandyti įvairias stiklo panaudojimo galimybes bei išlaisvinti savo fantaziją.

Kalbantis stiklas

Ketvirtadienį bendrovė „Stiklita“ pakvietė į naujos kūrybinės erdvės atidarymą. Varnių g. 46A įsikūrusi Stiklo studija supažindins su stiklu ir pakvies paeksperimentuoti bei išradingai papuošti savo namus.

„Kaip visi geri dalykai, ši studija atsirado netikėtai. Pažvelgę pro langą sugalvojome, kad šioje vietoje reikia klientams įkurti informacinį centrą apie stiklą, jo technologijas ir tai, ką mes darome. Čia žmonės galės atrasti savo mintis, išlaisvinti idėjas ir visa tai įgyvendinti. Mūsų studija paskatino patalpų savininkus sutvarkyti aplinką, tad, manau, kad projektas, kuris puošia Vilijampolę ir Varnių gatvę, tikrai pavyko“, - apie Stiklo studijos idėją pasakojo bendrovės „Stiklita“ vadovas Rimantas Nemeikštis.

Stiklo studijoje kauniečiai ir miesto svečiai galės susipažinti ne tik su bendrovės „Stiklita“ siūloma produkcija, bet ir pasisemti originalių dizaino idėjų, namus papuošti išskirtinėmis detalėmis ar pasigaminti vienetines stiklo dovanas artimiesiems. Čia eksponuojamos ant stiklo atspausdintos nuotraukos ir įvairūs sukurti ornamentai ar stiklo detalės, įkomponuotos balduose. Siekdama praplėsti stiklo panaudojimo galimybes, bendrovė nusipirko specialų spausdintuvą, kuris leidžia ant įvairių lygių paviršių atspausdinti norimą grafiką.

„Norime, kad stiklai kalbėtų, jie būtų gyvi, o mes galėtumėme ant stiklo perteikti grafiką, dizainą, įvairius vaizdus pateikti ant dušų kabinų, paveiksluose ir pan. Tai tikrai skatina kūrybiškumą ir atveria didesnes interjero galimybes kūrėjams, architektams, dizaineriams bei paprastiems vartotojams. Galime atspausdinti ant bet kokių lygių paviršių: stiklo, medžio plokštės, plytos. Norime parodyti, kad galima pasiekti neribotų sprendimų ir fantazijos galimybių ir interjere, ir eksterjere“, - pasakojo studijos įkūrėjas.

Kūrybiška erdvė

Anot R.Nemeikščio, Stiklo studijos įrengimo darbai prasidėjo praėjusių metų gruodį. Per maždaug penkis mėnesius pavyko įkurti jaukias patalpas, kuriose stiklas atsiskleidžia įvairiomis spalvomis ir emocijomis. Nors pati erdvė nėra labai didelė, tačiau sudėliota daug įvairiausių pavyzdžių, tad galima atrasti unikalių idėjų.

„Kaip visada statybose, paskutinėmis akimirkomis sudėliojami paskutiniai akcentai. Atidarymo dieną buvo iškeltos vėliavos, dieną prieš tai – iššluotos paskutinės statybų dulkės. Visgi manau, kad ši kūrybiška aplinka įkvėps žmones jaustis geriau. Kūrybiškumas auga, jei tu augi ir ieškai sprendimo. Žmonėms reikia čia užeiti ir savo akimis pamatyti tai, ką mes darome, paeksperimentuoti, o jaunas ir kūrybingas kolektyvas visada padės rasti geriausią sprendimą“, - sakė „Stiklitos“ vadovas.

Jis pridūrė, kad bendrovė veikia ne tik Lietuvos, bet ir Skandinavijos, Latvijos, Estijos, Anglijos ir Belgijos rinkose. Be to, turi daug partnerių Europoje, tad norėjo sudaryti sąlygas darbuotojams, kad jie turėtų kūrybišką erdvę, kur galėtų tobulėti, kurti, o pro šalį važiuojantys žmonės mielai čia užsuktų.

Unikalus dizainas

Tam, kad studijoje stiklas atskleistų geriausias savo savybes, reikėjo šiek tiek pažaisti su šviesa, pasukti galvas, kur įkomponuoti atskiras detales, kad žmogus nepasimestų gausybėje stiklo pavyzdžių. Bendrovės „Stiklita“ vadovas R.Nemeikštis tikino, kad jaukias erdves padėjo sukurti architektas Rimas Adomaitis, kuriuo jis bendradarbiauja jau apie 20 metų.

„Stiklo studijos idėja gimė tada, kai norėjome kur nors padėti stiklo spausdintuvą ir netikėtai čia atsilaisvino patalpos. Kreipėmės į architektą, paprašėme suprojektuoti erdves, kad būtų galima kuo plačiau išdėstyti tai, ką turime“, - pasakojo R.Nemeikštis.

„Įvairiems dizaino sprendimams pademonstruoti reikalingas neutralus fonas. Čia palikti natūralūs paviršiai, kad eksponuojamos medžiagos būtų matomos. Naudojamas dirbtinis ir besikeičiantis

natūralus apšvietimas. Vakare dingus natūraliam apšvietimui, stiklas ima atrodyti kitaip. Fasadinis stiklas turi būti kuo skaidresnis, praleisti kuo daugiau šviesos. Viduje stiklas gali kurti visai kitą nuotaiką“, - apie studijos dizaino ypatumus kalbėjo architektas Rimas Adomaitis.

Studijoje yra chameleoninė stiklo sienelė, kuri keičia spalvas nuo šviesos kiekio ir kampo. Stiklas gali atrodyti kaip degantis laužas, o po to pereiti į žalią ar melsvą spalvą. Atradus tam tikrą kampą, sienelė gali pasirodyti esanti visai skaidri.

„Čia yra specialios technologijos laminuojant stiklus. Plėvelės, gavusios šviesos šaltinį, keičia spalvas. Turime ir kitų grafikos pavyzdžių, kurie priklauso nuo šviesos kiekio ir sužiba įvairiomis spalvomis“, - apie išskirtinę stiklo sieną kalbėjo R.Nemeikštis.

Sutemus Stiklo studijoje vaizdas pasikeičia. „Stiklitos“ vadovas pasakojo, kad naktį pastatas šviečia žalia spalva. Viduje paliekama šviesa, tad pro langus matomi „degantys“ stiklai – bus malonu pro šalį praeiti ar pravažiuoti.

Naujos technologijos

Be jau minėto spausdintuvo, kuris gali atspausdinti įvairius paveikslėlius, grafiką ant bet kokių paviršių, „Stiklitos“ pasididžiavimas – užtemstantis stiklas. Jis gali būti įmontuotas įvairiose konferencijų salėse, pasitarimų kambariuose ar namuose.

Stiklas valdomas specialiu pulteliu, tad jei reikia daugiau šviesos, įjungiamas skaidrus rėžimas, o jei reikia privatumo – stiklas tampa matinis. Ši technologija patogi tuo, jog pulteliu užtamsinti galima atskiras zonas – tik duris, kitus stiklus ar visą sieną.

Studijoje traukia akį ir holograminis stiklas, sukuriantis 3D efektą, bei LED stiklo sienelė, šviečianti visą laiką. Iš LED lempučių žmogus gali suformuoti bet kokį ornamentą ir taip papuošti savo interjerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rytis

Rytis portretas
Kolūkis

Jonė

Jonė portretas
Tik pirmyn. Sėkmės

Oi

Oi portretas
Jau iškabos "dizainas" net nekvepia dizainu...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių