Vilkijiečių šeima – masino futbolo lyderė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kėdainių arenoje praūžė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) šventė, kurioje apdovanotos geriausios 2018 m. šalies komandos, kiti futbolo bendruomenės nariai. Kauno rajone, Vilkijoje, gyvenanti Fedorčak šeima pelnė „Masinio futbolo lyderio“ vardą.

Renginio organizatoriai dėkojo vilkijiečiams už iniciatyvą šiame nedideliame miestelyje suburti tiek daug futbolą mylinčių žmonių. Trenerio Oleho Fedorčak entuziazmo dėka, Vilkijoje futbolo kamuolį gainioja ir puikiais pasiekimais džiugina net kelios vaikinų ir merginų komandos.

Aštuoniolikmetis jo sūnus Ernestas ne tik žaidžia futbolą, bet ir organizuoja įvairius turnyrus. Jis – jauniausias Lietuvos futbolo treneris, turintis LFF C licenciją.

Dvylikametė Liucija taip pat spardo kamuolį ir įvairiuose turnyruose jau yra pelniusi geriausios žaidėjos vardą. Šventiniuose renginiuose į aikštelę neretai išbėga ir mama Jolita Fedorčak.

O štai vyriausioji dukra Brigita yra neoficiali Vilkijos futbolo bendruomenės atstovė spaudai ir sirgalių štabo vadovė. Ji ir atvyko į Kėdainius atsiimti visai šeimai skirto apdovanojimo.

„Tėtis ir brolis ne atostogauja, o atstovauja Kauno rajonui ir Vilkijos miesteliui Ukrainoje vykstančiame turnyre. Didžiuojuosi savo šeima“, – sakė B. Fedorčak. Vilkijos gimnazijos merginų futbolo komanda šiuo metu dalyvauja Slavutyčiaus mieste vykstančiame merginų salės futbolo turnyre. Draugiškos rungtynės sužaistos ir su Lvovo merginų futbolo komanda.

Apdovanojimą įteikę Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Sergejus Slyva ir direktorius Ignas Marcinkevičius pastebėjo, kad masinis (grassroots) futbolas kasmet populiarėja, ir taip pamažu klojami pamatai didžiajam futbolui. Šiame procese svarbų vaidmenį atlieka žmonės, kuriems futbolas yra ne tik sportas, bet ir gyvenimo būdas.

B. Fedorčak tvirtino, kad Kauno rajono savivaldybei renovavus Vilkijos gimnazijos stadioną, futbolas šiame miestelyje tapo dar populiaresnis, nes dirbtinė stadiono danga leidžia prailginti sezoną. Net ir vėsiu metų laikotarpiu stadionas nelieka tuščias – moksleiviai spardo kamuolį, žaidžiamas amerikietiškas futbolas.

Mergina pastebėjo, kad futbolas Vilkijoje nukonkuravo net lietuvių pamėgtą krepšinį



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba portretas
Būtų neblogai nors pavadinime vengti gramatinių klaidų :(.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių