Vilniaus gimtadienis: kauniečiai vilniečiams jau organizuoja vakarienes

  • Teksto dydis:

Po savaitės Vilnius švęs 696 gimtadienį. Švęsti žada garsiai ir su šviesomis. Vilniaus gimtadienį minės ir Kaunas, jau trečius metus kviesdamas vilniečius švęsti pas save. Kauno idėją sveikinti sostinę ryšių su visuomene specialistai vadina labai vykusia ir apgailestauja, kad Vilniui kol kas nepavyko sugalvoti kažko panašaus. Tačiau savotiškas abiejų miestų konkuravimas pykčio tarp gyventojų neįplieskė – kauniečiai vilniečiams jau organizuoja vakarienes, vilniečiai svarsto jose dalyvauti.

Kaunietė Agnė – viena iš beveik 100 kauniečių, kurie šiemet vilniečius Vilniaus gimtadienio proga kvies vakarienės. Agnė svečius vaišins netradicinėje vietoje – kartodrome. 

Kitas kaunietis, Giedrius, kvies svečius į kurį nors Kauno barą.

Jau trečius metus per Vilniaus gimtadienį kauniečiai vilniečius kviečia vakarienės. Vieni vakarienę gamina namuose, kiti svečius kviečia į restoranus, bet už viską moka kauniečiai. Ir nesvarbu, kur vyksta vakarienės, jos prasideda vienu metu – 18 valandą. 

Vilniaus gimtadienis – sausio 25-ąją, bet kauniečiai vakarienę organizuoja 26 dieną. Visi užsiregistravę vilniečiai į Kauną bus vežami nemokamai. Kaune jų laukia ir nemokamos ekskursijos. 

Ar vakarienės pakviestas ir Vilniaus meras, Visvaldas Matijošaitis nepasakė, bet panašu, kad Remigijus Šimašius į Kauną nevažiuos, nes Vilniaus gimtadienį švęs Vilniuje. 

Savotiška konfrontacija tarp Vilniaus ir Kauno kilo prieš kelerius metus, kai V. Matijošaičio komanda vieną po kitos kūrė akcijas ir taip garsino Kauną bei keitė jo įvaizdį. 

Akcija "Kaunas sveikina Vilnių", kai vilniečiai švęsti kviečiami į Kauną – vienas iš tokių sumanymų, sulaukęs vilniečių palaikymo. 

Vilnius šiemet neliko skolingas ir paruošė atsaką Kaunui: visą ateinantį savaitgalį kviečia kauniečius į šviesų festivalį Vilniuje. Kvietimas – didelis ir ryškus. Plakatas iškabintas vienoje judriausių Kauno gatvių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Nauja tradicija...Jeigu tavo miesto šventė, tai važiuok į kitą miestą pavalgyti...Sena tradicija - kviesti pas save:)))

Krabas jau seniai viską suderinęs su Karabasu ?

Krabas jau seniai viską suderinęs su Karabasu ? portretas
Du rubliniai oligarchai ir du mentai seniai sugalvojo susigrobti Lietuvą ? Tam ir tas maivymosi cirkas ir tie idiotiški Vilniaus gimtadienio šventimai Kaune ? Laikykis Lietuva, mentai milijonieriai ateina.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių