VPT: zoologijos sodo rekonstrukcijos projektą gali tikslinti jo rengėjai

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) leido Aplinkos ministerijai Kauno zoologijos sodo rekonstrukcijos projektų tikslinimo paslaugas įsigyti iš juos rengusių bendrovių „Simper“ bei „Gedimino Jurevičiaus studija“. Taip siekiama sumažinti darbų sąmatą, dėl ankstesnių projektų išaugusią beveik 4 kartus.

„Pirkimu siekiama įsigyti projekto autorių „Simper“ ir „Gedimino Jurevičiaus studija“ parengtų zoologijos sodo techninių projektų keitimo paslaugas, o jas suteikti gali tik konkretus tiekėjas. Tarnyba sutinka, kad Aplinkos ministerija pirkimą vykdytų neskelbiamų derybų būdu, į jas kviečiant pradinių projektų rengėjas“, – teigia VPT.

„Simper“ ir „Gedimino Jurevičiaus studija“ pagal 2014 metų sutartį, sodo rekonstrukcijos pirmajam etapui parengė 12 techninių projektų, kurių statybos ir įrengimo sąmatinė kaina siekia 42,96 mln. eurų. Ministerijos teigimu, pagal šiuos projektus darbų atlikti neįmanoma, nes sodo atnaujinimo projektui skirta mažiau – 11,6 mln. eurų.

Ministerijos skaičiavimais, techninių projektų koregavimas kainuotų apie 165 tūkst. eurų, o naujų parengimas, kadangi projektuotojai nesutinka perleisti autorinių teisių, – apie 720 tūkst. eurų. 2014-aisiais konkurso laimėtojos projektus rengė už beveik 191 tūkst. eurų.

„Keičiant techninius projektus, bus siekiama atpiginti sprendinius ir įgyvendinti nuo 2015 metų pasikeitusius laukinių gyvūnų laikymo ir gerovės reikalavimus. Ministerija nusprendė mažinti laikomų beždžionių rūšių kolekciją ir nebeįsigyti naujų beždžionių, o siekiant optimizuoti sodo išlaikymą, peržiūrimas gyvūnų kolekcijos sąrašas, todėl gali būti keičiamas aptvarų kiekis, matmenys ir kiti reikalavimai“, – nurodė VPT.

Iš Zoologijos sodo pirkimą perimti ministerija nusprendė šiemet, po to, kai dėl jo sąlygų neteisėtumo pasisakė teismas ir VPT – jie rekomendavo pirkimą nutraukti.

Planuota, kad zoologijos sodas turėjo būti pradėtas rekonstruoti 2017 metų pabaigoje, o darbai kainuotų 11,584 mln. eurų. Zoologijos sodas darbams skelbė du konkursus, kuriuos vėliau nutraukė.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių