VRM dėl ES paramos valdymo kviečia pasisakyti organizacijas

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija (VRM) inicijuoja viešąją konsultaciją dėl 150 mln. eurų vertės Europos Sąjungos (ES) finansuojamų priemonių, skirtų valstybės valdymo tobulinimui ir modernizavimui.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Vytautas Bakas praėjusią savaitę paskelbė, kad ministerijų pasiūlyti finansuoti projektai gali būti laikomi „ES paramos išplovimo planu“, jo teigimu, vidaus reikalų ministro patarėjai rekomendavo ministrui plano nepasirašyti. V.Bakas „Facebook“ rašė, kad pagal „kelių ministerijų funkcionierių“ parengtą planą būtų papildomai finansuojamos įprastos aukštų tarnautojų veiklos, steigiami papildomi šilti etatai ministerijose, diegiamas kompetencijų modelis, už „kurį jau praėjusiame laikotarpyje išleisti milžiniški pinigai-milijonai ir jis neveikia nė vienoje įstaigoje“.

Trečiadienį vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis paskelbė, kad iš konsultacijos su organizacijomis lauks modernių bei originalių idėjų.

„Norime įsitikinti, kad bus pasiekti užsibrėžti tikslai, kad ES parama bus panaudota efektyviai bei duos išliekamąją vertę (...). Tikiuosi, jog sulauksime modernių bei originalių idėjų, kurios, virtusios konkrečiomis priemonėmis, atneš realią naudą mūsų visuomenei bei valstybei“, – sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Ministerija pažymi, kad priemones, kurios turėtų padėti modernizuoti valstybės valdymą, sukurti kokybiškas viešąsias paslaugas, įtraukti visuomenę į sprendimų priėmimą, įdiegti inovacijas į viešąjį sektorių, jau siūlė įvairios valstybės institucijos.

„Į procesą papildomai norime įtraukti ir visuomenę, pažangiausius jos atstovus iš akademinio, verslo pasaulio, nevyriausybinių organizacijų bei kitus. Manau, šis sprendimas tikrai pasiteisins“, – tvirtina ministras.

Ministerija kreipėsi į didžiausius Lietuvos universitetus, Lietuvos laisvosios rinkos institutą, Lietuvos savivaldybių asociaciją, Lietuvos verslo, verslo darbdavių ir pramonininkų konfederacijas, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociaciją, asociaciją „Investor‘s Forum“, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybą, Lietuvos profesinių sąjungų konfederaciją ir kitas institucijas.

Institucijų prašoma pateikti pastabas ir pasiūlymus, kaip bei kokiomis priemonėmis būtų galimą efektyviau išnaudoti ES lėšas tam, kad būtų padidinta valdymo orientaciją į rezultatus, viešojo valdymo procesų skaidrumas bei atvirumas, pagerinta visuomenei teikiamų paslaugų kokybė, padidintas jų atitikimas visuomenės poreikiams, pagerinta verslo reguliavimo aplinka, žmogiškųjų išteklių valdymas valstybės tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių