Ypatingos Velyknakčio apeigos – ir kauniečiams

Didysis šeštadienis katalikams – didžiulės tylos diena, kol neprasideda Velyknakčio apeigos.

Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje tradiciškai jų imtasi saulei nusileidus. Nuo pašventintos ugnies uždegtos bažnyčios Velykų žvakės, vėliau nuo jų žvakeles, simbolizuojančias Kristaus prisikėlimo viltį, įsižiebė visi norintieji. Bažnyčia sušvito.

Į apeigas susirinko įvairaus amžiaus žmonių, nemažai jų dalyvavo ne tik poromis, bet ir šeimomis. Vieni buvo vedini jau suaugusiais vaikais, kitiems į rankas buvo įsikibę vos vaikščioti pramokę pypliai, treti rankose laikė kūdikius.

Velykos – visiems krikščionims labai svarbi šventė, tačiau kai kurie šių naktinių pamaldų dalyviai jas atsimins visą gyvenimą. Suaugusiems kauniečiams buvo teikiamas Krikšto sakramentas.

Apie šios nakties ypatingumą primenama ne tik apsilankiusiems bažnyčiose, bet ir į ją neužsukusiems. Nuskambėjus žiniai, kad Kristus jau prisikėlė, sugaudžia šventovių vargonai, suskamba varpai.

Vis dėlto tradiciškai kur kas daugiau tikinčiųjų į bažnyčias švęsti prisikėlimo stebuklo susirenka Velykų rytą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sakiene!

sakiene! portretas
rasai,apie tai ,konesupranti!deja,deja,pirmaja komunija ir sutvirtinimo sakramenta gavo apie 20 zmoniu,onekeli!okrikshto pazadus ATNAUJINO VISI KRIKSCIONYS,MELDESI KATEDROJE,T.Y.KELI TUKSTANCIAI JAUNU KRIKSCIONIU!!!!!!!!SVEIKI SULAUKE SV. VELYKU,ALLELIUJA1
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių