„Žalgirio“ arenos architektas gaus pirmojo laipsnio valstybinę pensiją?

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo skirti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją architektui Eugenijui Viktorui Miliūnui.

Pirmojo laipsnio valstybinės pensijos dydis yra 232 eurai.

E.V.Miliūnas gimė 1952 metais Panevėžyje, 1975 metais baigė Vilniaus inžinerinį statybos institutą.

Tarp svarbiausių jo projektų - Kalniečių mikrorajono prekybos ir visuomeninis centras, Mykolo Žilinsko paveikslų galerija, 1941 metų Birželio sukilimo paminklas buvusiose kapinėse prie Vytauto prospekto, Kristaus prisikėlimo bažnyčios aikštė bei kotryniečių vienuolynas Šilainiuose.

E.V.Miliūnas yra suprojektavęs Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Cido“ arenas.

2012 metais architektas apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rtyy

rtyy portretas
Ei sovietmečio specialistai, nurimkit, buvo deimančiukų ir tais laikais pastatyta, pvz. Merkurijaus pastatas Kaune (sunaikintas) Sporto rūmai Vilniuje ir t. t. Miliūnas vis tik toks vidutinis architektas, jo kūriniai, na.., kad ir Kalniečių prekybos centras - ar jis turi kokią išliekamąją vertę? Kažin. Žilinsko paveikslų galerija panaši į Kalniečių centrą, bet jau įdomesnė, neįprasta tai vietai kur stovi. O sporto arena... :) Reikia tikėtis, jog ainiai įžvelgs ten kokią išliekamąją architektūrinę vertę, reikia tikėtis... :)

koks

koks portretas
audra stiklin4je del 200 evru GĖDA kanc .išlaidom seimokai KAS MĖNESĮ pasiima po 500 eurų očia pragyvenimui 200 gaila nebūkim JUOKINGI ir būsim turtingi SĖKMĖS

Linas 1

Linas 1 portretas
Kokia gėda " Pirmojo laipsnio valstybinės pensijos dydis yra 232 eurai."
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių