Ženklino dviračius ir kitą vertingą turtą

  • Teksto dydis:

Bendruomenės pareigūnai su padėjėjais ženklino Garliavos ir Ringaudų gyventojų vertingus daiktus.

Baigiantis šiltajam metų sezonui, dviračiai dažnai sukraunami sandėliuose, garažuose ir kitose pagalbinėse patalpose, per kurias ilgapirščiai patenka į gyvenamąsias patalpas, ir tampa jiems lengvai pasisavinamu grobiu. Siekiant apsaugoti dalį Kauno rajono gyventojų turto, užkardyti nusikalstamas veikas bei vykdant ankstyvąją teisės pažeidimų prevenciją, Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai Garliavoje ir Ringauduose vykdė prevencinę priemonę – ženklino dviračius ir kitus vertingus daiktus, o neturintiesiems šviesą atspindinčių liemenių jos buvo dovanojamos. Pareigūnams padėjo policijos rėmėjai.

Bendruomenės pareigūnai dviračius ir kitus daiktus žymėjo unikaliu identifikaciniu numeriu, kuris yra veiksminga ir nieko nekainuojanti daiktų apsaugos nuo vagių priemonė. Tam tereikėjo turėti dviratį ar kitą daiktą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio (žymimo daikto) įsigijimo dokumentus. Visus pažymėtus daiktus pareigūnai užregistravo, specialia priemone pažymėjo jo rėmą ir užklijavo lipduką su užrašu "Daiktas pažymėtas policijoje".

Lipdukas ant transporto priemonės rėmo ar ant kitų žymėtų daiktų įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtus daiktus bus lengviau surasti ir atpažinti. Pareigūnai ir daiktų savininkai tikisi, kad daiktų žymėjimas padės ilgapirščius atgrasyti nuo kėsinimosi į svetimą turtą, o žmonės jausis saugesni, palikdami transporto priemones sandėliuose, rūsiuose, garažuose ar pagalbinėse patalpose. Akcijos metu pažymėta per 100 daiktų (dviračių, profesionalių fotoaparatų, žvejybos reikmenų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pazymetas.lt

Pazymetas.lt portretas
Gyventojai savo asmeninius daiktus taip pat gali registruoti ir žymėti iš namų elektroninėje daiktų apsaugos sistemoje pazymetas.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių