Zoologijos sode apgyvendinti liūtukai išgelbėjo liūtę nuo vienatvės

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvena trys liūtai: Molė, Dango ir Guru. Liūtė Molė, kurį laiką gyvenusi viena, rudenį sulaukė draugijos – dviejų jaunų liūtukų.

„Liūtai yra žvėrių karaliai. Nors gerai įsižiūrėjus, jų [liūtukų] kojos dar taškuotos – jie dar jaunikliai ir turi dar daug ko išmokti, bet vizualiai atrodo jau kaip liūtai. Jie iš Molės mokosi kaip iš mamos“, – pasakoja Lietuvos zoologijos sodo Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.  

Į Lietuvą liūtai atkeliavo iš Olandijos safario parko. Nauja vieta buvo neįprasta naujakuriams plėšrūnams, nes jie iš arti mato žmones, priešingai nei buvo Olandijoje. Specialistė neslėpė, kad jie iš pradžių bijojo prižiūrėtojų.

13 metų Molė nesvetingai sutiko atvykėlius, nes jie buvo apgyvendinti nuo jos voljero atskirtoje dalyje, kur ji mėgdavo gulėti. Po mėnesio, gyvūnams apsipratus, jie buvo suleisti į bendrą voljerą. Tai išėjo į naudą liūtei, ji tapo aktyvesnė. Netekusi ilgamečio draugo liūto Simbos Molė ilgą laiką liūdėjo – neėdė, buvo abejinga, teigia zoologijos sodo atstovai.

Pasak A. Grebliauskienės, liūtai nelaisvėje išgyvena ilgiau nei laukinėje gamtoje.

„Šiaip zoologijos soduose gyvena 16–20 metų, o laisvėje – vos iki 10 metų, nes yra daug rizikos faktorių: ligos, patinai kaunasi dėl patelių“, – vardija specialistė.

Ar įsivaizduojate, kiek liūtai suėda mėsos? Koks liūtų zoologijos sode apetitas, išgirsite iš specialistės lūpų LRT TELEVIZIJOS laidoje „Mūsų gyvūnai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių