Zoologijos sode – jubiliejinio gimtadienio siautulys

  • Teksto dydis:

Sekmadienį į Lietuvos zoologijos sodą kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi ne tik susipažinti ar atnaujinti draugystę su gyvūnais, bet ir kartu sutikti sodo 80-ąjį gimtadienį.

1938 m. prof. Tado Ivanausko įkurtas zoologijos sodas veikia nepertraukiamai.

Šventės programoje - „X faktoriaus“ nugalėtojos Iglės koncertas, įvairios edukacijos, pramogos bei gimtadienis tortas. 

Sodas parengęs užsiėmimų visai šeimai: „Robotikos akademija“, „VikiLab“ eksperimentai, „Pingvin.lt“ mylimiausio gyvūno marškinėliai, „Husqvarna“ momentinės nuotraukas, „Henna tatuiruotės“ ir kt.

Kauno apskrities vyriausiasis komisariato atstovai, priminę apie saugumą kelyje, matavo lankytojų bėgimo greitį. Studentų gamtininkų mokslininkų draugija tikrino, ar lankytojai turi žvėriškai gerą klausą.

Lankytojų laukė ir gyvūnai. Šįmet tarp jų - ir jauniklių, pavyzdžiui, dvikuprių kupranugarių Gražuolės ir Fenikso mažylė Maja, dvylika kamerūninių ožkų ožiukų, miškinės katės Azazel mažylis.

Visai neseniai iš Talino zoologijos sodo atkeliavo didžiulis paukščių būrys. Lietuvos zoologijos sode įsikūrė baltosios pelėdos patinėlis, baltapetis jūrinis erelis, karališkųjų fazanų pora ir himalajinių trumpauodegių fazanų pora ir povų porelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių