14 metų slėpęsis žudikas sulaikytas likus keliems mėnesiams iki senaties

  • Teksto dydis:

Kauno policija pranešė, kad rytoj, lapkričio 17-ąją, parskraidins į Lietuvą iš  Vokietijos keturiolika metų besislapsčiusį 34-erių metų Gediminą Podžecką. Tiek laiko jis bandė išvengti atsakomybės už labai sunkų nusikaltimą, kurį įvykdė, būdamas devyniolikos  metų.

Kauno apygardos teismo nuosprendžiu, paskelbtu 2002-ųjų lapkričio 20-ąją, G. Podžeckas už minėtą benamio nužudymą buvo nuteistas vienuolikos metų laisvės atėmimo bausme.

Šį tada didelį rezonansą sukėlusį nusikaltimą jis įvykdė tų pačių 2002-ųjų sausio 11-ąją. Kaip jau rašyta, aukos ir nuteistųjų už jo nužudymą keliai susikirto Vydūno alėjoje esančiame 15-ajame Kauno technologijos universiteto bendrabutyje.

Iš Kėdainių kilęs G.Podžeckas tada buvo atvykęs į svečius pas šios aukštosios mokyklos pirmakursį Andrių Danilovą. Devyniolikmečiai draugai su dar keliais A.Danilovo bendramoksliais norėjo tąnakt aplankyti šiame bendrabutyje gyvenusias merginas. Jų auka tapęs 52-ejų benamis tą labai žvarbią naktį čia bandė sušilti.

Jaunuoliams užkliuvo, kad budėtojas leido benamiui pernakvoti ant fojė minkštasuolio, o jiems už keliamą triukšmą buvo iškvietęs policiją. Po to, kai pareigūnų buvo išprašyti laukan, jie grįžo atgal pro langą ir patys ėmėsi policijos funkcijų – išvyti benamį iš bendrabučio. Nors šis net nesipriešino, buvo nustumtas nuo laiptų kojos spyriu į nugarą. O kai parkrito – mirtinai užspardytas.

Iš pradžių G.Podžeckas ir A.Danilovas buvo suimti, tačiau vėliau Kauno apygardos teismas patenkino jų advokatų skundą ir panaikino Kauno miesto apylinkės teismo leidimą laikyti juos už grotų. Atsižvelgta į tai, kad devyniolikmečiai studentai dar buvo neteisti ir turėjo nuolatinę gyvenamąją vietą. 

G.Podžecko paieška buvo paskelbta 2003-iųjų gegužę. 2005-ųjų spalį buvo išduotas ir jo Europos arešto orderis. 

G.Podžeckas buvo sulaikytas šiemet rugsėjo 14-ąją Vokietijoje, Klopenburge.  Anot apie tai pranešusios Kauno policijos, nors iki jo padaryto nusikaltimo senaties termino buvo likę vos keli mėnesiai, sėkmingo jų bei užsienio pareigūnų bendradarbiavimo dėka, išvengti atsakomybės G.Podžeckui nepavyks. Pargabentas į Lietuvą jis bus perduotas Kalėjimų departamentui - vykdyti teismo paskirtą paskirtą bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Truputi atsipalaidavo,o gal apsiskaiciavo ?Bet gerai,kad sugavo.

Pp

Pp portretas
Senaties terminas. Tai galėjo sugalvoti tik nusikaltėliai

pavyzdys

pavyzdys portretas
Pavyzdys visiems, kaip galima isvengti atsakomybes. Tegyvuoja Kauno teismai! Ne vienas, taip pasislepe.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių