Agurkinių lyderis atgavo laisvę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teismas sušvelnino kardomąsias priemones ir į laisvę paleido keturis Kauno agurkinių gaujos narius – tarp jų ir nusikalstamo susivienijimo lyderį Saulių Velečką, pravarde Agurkas.

S.Velečka, Norbertas Tučkus, Audrius Petkauskas ir Tadas Petrošius vietoje suėmimo sumokėjo po 30 tūkst. eurų piniginį užstatą, iš jų paimti dokumentai. Šešiems mėnesiams jiems skirta intensyvi priežiūra – vyrai turės dėvėti elektroninius stebėjimo prietaisus ir neišeiti iš namų. Vienintelė išimtis – dalyvavimas teismo posėdžiuose.

Pagrindinis teismo motyvas – Agurkas su sėbrais už grotų jau praleido apie 3,5 metų, o byloje šiemet dar net neketinama skelbti nuosprendžio.

Toks teismo sprendimas šokiravo kai kuriuos teisėsaugininkus. Kai kurie jų ne iškarto patikėjo, kad Agurkas su sėbrais atgavo laisvę.

Priminsime, kad didelės apimties byloje, S.Velečka kartu su bendrininkais kaltinami nužudymu, kontrabanda, neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, jų platinimu ir kitais nusikaltimais, teismo teigimu, kaltinami 13 asmenų. Iš viso ketinama apklausti 4 nukentėjusiuosius ir 83 liudytojus.

Pasak teisėsaugos, byloje surinkti įrodymai, jog „agurkiniai“ organizavo kokaino, taip pat narkotikų gamybai naudojamų prekursorių gabenimą ir platinimą, užsiėmė kontrabanda. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, gaujos nariai 2011-aisiais taip pat užsakė verslininko Vidmanto Sadausko nužudymą Kaune.

Atlikdami „agurkinių“ kratas, pareigūnai taip pat rado daugybę ginklų, šaudmenų, sprogstamųjų medžiagų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

paklydelis

paklydelis portretas
Pizda dabar tam sudmaisiui bus nusaus krc

Kisielius

Kisielius portretas
Nuo Daskes Laiku jau teisejai, prokurorai, ir kaleimiu valdytojai nuperkami ;)))))))))))))))))))) taip kad nieko naujo...zmogus pardave namuka uz 3 limonus ir visiems dave polygiai :))))))

Dargyvas

Dargyvas portretas
Pritariu ,,kyborgui" - kas teisėjas? Ar jo vaikams pavardės keist nereikėtų?
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių