Agurko brolis kratosi jo šešėlio

Prieš teismą dėl disponavimo kvaišalais stojo ir vyresnysis įkalinto Agurkinių grupuotės vadeivos Sauliaus Velečkos brolis Remigijus Šablevičius. Labiau nei pareikšto kaltinimo jis linkęs kratytis savo garsiojo brolio šešėlio.

Gudrus planas neišdegė

Dar nuo nepilnametystės policijai žinomas 53-ejų R.Šablevičius kaltinamas ne tik neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti. Jam pareikšti kaltinimai ir dėl esą savo reikmėms turėtų kanapių bei neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis.

R.Šablevičiui taip pat gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Prieš pirmąjį šios bylos posėdį Kauno apygardos teisme R.Šablevičius replikavo, kad be reikalo buvo paleistas iš suėmimo – jau buvo apsipratęs su gyvenimu už grotų ir būtų beveik metus atsėdėjęs. Nors prieš tai "Kauno dienai" guodėsi, kad jo gyvenimo draugė nusprendė nelaukti jo net tų keturių mėnesių, kol jis buvo suimtas.

Dar vienas nusivylimas R.Šablevičiaus laukė sužinojus, jog neišdegs ir jo planas, kad šiai bylai būtų pritaikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas. Tokiais atvejais skirta bausmė yra trumpinama trečdaliu.

Valstybės skirta advokatė R.Šablevičiui paaiškino, kad labai sunkių nusikaltimų atvejais ši įstatymų išlyga netaikoma.

R.Šablevičius/ Vilmanto Raupelio nuort.

Netikėta išpažintis

"Kauno dienai" R.Šablevičius prisipažino, kad padarė jam inkriminuojamus nusikaltimus norėdamas geriau gyventi.

"Ką, aš durnas neprisipažinti?! Juk visur rado mano pirštų atspaudus!" – akcentavo jis ir teigė, kad dėl to nebandęs ir pats ieškoti advokato.

Vis dėlto R.Šablevičius teigė nesuprantantis žiniasklaidos susidomėjimo juo. "Prie ko čia mano brolis?! Aš turiu savo gyvenimą!" – tokia buvo jo pozicija.

Ką, aš durnas neprisipažinti?! Juk visur rado mano pirštų atspaudus!

Šnekesnis, negu brolio tema, R.Šablevičius buvo net pasiteiravus, už ką jau yra teistas. "Prieš 40 metų nuplėšiau kažkokią rankinę. Aš gi iš Vilijampolės – toks rajonas. Nors buvau dar nepilnametis, gavau pustrečių metų nelaisvės, nes teismas buvo parodomasis. Tačiau išleido anksčiau", – pasakojo vyresnysis S.Velečkos, pravarde Agurkas, brolis.

Atversti jo bylos pirmadienį nepavyko – dėl prokuroro užimtumo kitame panašiame teismo procese.

Gana iškalbinga buvo ir R.Šablevičiaus pozicija pasiteiravus jo, ar galima pradėti nagrinėti bylą tokiomis aplinkybėmis. "O kaip jūs mane nuteisite be prokuroro?" – pats klausė ir pats atsakė teisiamasis.

Pergudrauti nepavyko

"Kauno diena" rašė, kad Kauno apskrities Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai signalus, kad R.Šablevičius gali būti susijęs su tarptautine narkotikų kontrabanda iš Olandijos, ėmė gauti prieš kelerius metus.

Remiantis operatyvine informacija, ši kontrabanda pasiekdavo kiekvieną mėnesį:  Lietuvoje  koncentratas būdavo atskiedžiamas ir parduodamas žemesnėms platinimo grandims.

R.Šablevičius įkliuvo su įkalčiais pernai kovo 5-ąją prie prekybos ir laisvalaikio centro "Mega".

 

 

Iš pradžių jo prabangų "Mercedes Benz 550" uniformuoti policijos pareigūnai bandė stabdyti šio centro prieigose. Stabtelėjęs ir vėliau bandęs pasprukti R.Šablevičius toli nepabėgo.

Bėglį persekiojusiems pareigūnams pavyko užfiksuoti, kaip jis pakeliui bandė atsikratyti paketu, kuriame buvo daugiau kaip kilogramas kokaino ir kitos psichotropinės medžiagos mišinio, atskiesto priemaišomis.

Dar apie 300 g tokio paties mišinio buvo rasta per kratą R.Šablevičiaus namuose Domeikavoje. Kvaišalai buvo paslėpti šiukšlių konteineryje.

Agurko brolio namuose buvo aptikta ir megzta kaukė, svarstyklės, fasuoti skirti polietileniniai maišeliai ir 20 tūkst. eurų įvairiomis kupiūromis.

Laimikis Šančių malkinėje

Dar didesnis laimikis teisėsaugininkų laukė apsilankius viename Žemųjų Šančių name. Jo adresas aptiktas per kratą rastuose užrašuose. Šis adresas M.Sederavičiaus gatvėje sutapo su operatyvininkų surinkta informacija, kur jis dažnai lankosi.

Atlikus kratą šiuo adresu gyvenančios D.B. malkinėje, buvo aptikta jau ne tik psichotropinių medžiagų, bet ir ginklų.  Suskaičiuota, kad šioje malkinėje neteisėtai buvo laikomi net 57 šaudmenys.

Kaip teigta po R.Šablevičiaus sulaikymo, perimtų kvaišalų vertė rinkoje galbūt viršija 100 tūkst. eurų.

Nuosprendžio laukia laisvėje

Kartu su R.Šablevičiumi po šių kratų už grotų atsidūrė ir jo 45-erių metų draugė D.B.

Po dešimties dienų ši kaunietė iš suėmimo buvo paleista. Vėliau jos atžvilgiu nutrauktas ir ikiteisminis tyrimas.

Iš pradžių parodymų nedavęs R.Šablevičius vėliau ėmė teigti, kad išslapstė ONTV pareigūnų D.B. malkinėje aptiktą laimikį esą šiai nieko nežinant. Jis tikino, kad ir pareigūnų perimti kvaišalai buvo skirti jo asmeninėms reikmėms. Tačiau iš kur šiuos gavo, nebuvo linkęs atskleisti.

Ikiteisminio tyrimo metu R.Šablevičius tikino, kad ir kartu su kvaišalais aptiktos svarstyklės esą naudotos tik maistui sverti. Esą visai kitoms reikmėms, nei įtaria pareigūnai, jis įsigijo ir per kratą jo namuose rastus polietileninius maišelius. O 20 tūkst. eurų jo namuose – esą paskola, gauta nekilnojamajam turtui įsigyti. Šią tradicinę tokiais atvejais R.Šablevičiaus versiją patvirtino ir jo nurodytas esą minėtą paskolą suteikęs privatus asmuo.

Po beveik keturių mėnesių, praleistų už grotų, iš suėmimo buvo paleistas ir R.Šablevičius – Kauno apylinkės teismas atmetė prokuroro prašymą pratęsti jo suėmimą, esą nėra tam pagrindų. Nuosprendžio R.Šablevičius, kuris tikina, kad pagal turimą verslo liudijimą verčiasi tik patalpų nuoma, laukia laisvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mantas

mantas portretas
komentatoriai cha cha

Marius

Marius portretas
Nerasyk nesamoniu. Jis zmones ant sroko sukdavo.

nero

nero portretas
ka jus cia rasote vejus komentatoriai jei nezinote zmogaus tai geriau patilekite,kiekvienas zmogus nori geriau gyventi ir kievienas iesko tam budu,,,jei esate tokie drasus tai pasakykite visa tai jam i akis,dabartyne karta uzaugo vieni oziai,jei kas atsitinka is karto filmuoja,o ne stengesi padeti ar kaip nors pakeisti situacija,bet ne juk reikia laiku kuo daugiau,populiarumas virtualus toks jusu gyvenimas nieko vertas.O Remiga praejes ugni ir vandeni nekiekvienas sugebetu atsidurias jo vietoje islykti zmogumi..su pagarba N
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių