Neblaivūs prie vairo – ir užsieniečiai, ir krepšinio sirgaliai

Anksti ryte Kauno pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai užsieniečiai, vėliau – vietinis gyventojas, o keli kiti vietiniai balansavo ant ribos.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai šeštadienį pradėjo tikrindami vairuotojų blaivumą ir stebėdami, ar jie laikosi kitų Kelių eismo taisyklių (KET).

Nuo 6.30 iki 12 val. spėta patikrinti 950 vairuotojų. Trijų girtumas viršijo vairuotojams leistiną normą. 

Pareigūnai pasakojo anksti ryte Ateities plente patikrinę rumuną, o vėliau ir Baltarusijos pilietį. Paaiškėjo, kad prie vairo jie sėdo gerokai apsvaigę. Vienam nustatytas 0,9, kitam – 0,91 promilės girtumas.

Vienas prisipažino, kad vakare gėrė alaus, kitas minėjo vaišinęsis degtine. Abu nesitikėjo, kad ryte jų organizme dar bus likę alkoholio, tad drąsiai ėmę automobilių raktelius į rankas. Vienas jų vairavo net ne savo, o įmonės transporto priemonę, su kuria ir buvo sustabdytas.

Abu šie vairuotojai – jauni. Vienam – 33-eji , kitam – 40 metų.

P. Kalantos g. vienas sustabdytų vairuotojų įpūtė 0,5 promilės. Jaunas vaikinas teisinosi vakare ragavęs alkoholinių kokteilių, namo grįžęs apie 2 val. nakties, kėlęsis 9 val. ryto. Jautėsi pailsėjęs, žvalus, todėl nusprendęs, kad saugu vairuoti, tačiau, kaip paaiškėjo, jis klydo.

Dar keliems vairuotojams nedaug trūko, kad susilauktų nemalonumų. Vienas tokių – 0,42 promilės pripūtęs krepšinio sirgalius, turintis profesionalo teises, tiksliau,  vairuotojo pažymėjimą, leidžiantį vairuoti įvairių kategorijų transporto priemones.

Jam pasisekė, nes nuo 0,41 dar skaičiuojama 0,2 promilių paklaida, tad vyro rezultatas dar užskaitytas kaip atitinkantis KET

Kitas irgi per plauką nemalonumų išvengęs vyras dirba greitosios medicinos automobilio vairuotoju. Alkoholio kiekio kraujyje matuoklis taip pat rodė 0,42. Vyras sakė jautęsis gerai, net neįtaręs, kad jo girtumas gali balansuoti ant leidžiamos ribos.

„Vyras iš jaudulio galėjo sunkiai pasirašyti dokumentus“, – pastebėjo reido rezultatus komentavusi pareigūnė. 

Jeigu promilių būtų bent 0,1 daugiau, vairuotoju dirbantis vyras galėjo netekti darbo, jau nekalbant apie baudą.

Pareigūnai primena, kad alkoholį vartoti reikia atsakingai, nepriklausomai nuo to, planuojate vairuoti, ar ne, o pasivaišinus geriau pasinaudoti taksi ar savo kojų paslaugomis nei rizikuoti savo ir kitų sveikata ir gyvybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Paklaida 0.2 - pasitikrinkit pries rasydami

apta

apta portretas
galetu ir seime reidus daryti nors tenamas turbut leidzamos promiles sieia30i
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių