Apsimelavęs žagintojas paleistas teismo salėje

Plačiai nuskambėjusios istorijos, po kurios iš pareigų atsistatydino kunigas ir vienos Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos viršininkas, „herojus“ Dondūbas Jurgaitis ir vėl išlipo iš vandens beveik sausas. Trečiadienį Kauno apylinkės teismas pripažino ji kaltu dėl išžaginimo bei seksualinio prievartavimo, tačiau paleido iš suėmimo.

Direktorius su antrankiais

Kaip jau rašyta, šie skandalingi kaltinimai 30-mečiui D. Jurgaičiui, prisistačiusiam teismui vienos Vilijampolėje įsikūrusios bendrovės vadovu, buvo pareikšti prieš kelis mėnesius.

Šis aukštąjį išsilavinimą turintis viengungis prisipažino šiemet gegužę panaudojęs psichologinį bei fizinį smurtą savo namuose prieš dvejais metais vyresnę moterį, su kuria susipažino internete. Prieš šį įvykį jie buvo susipykę ir visa tai įvyko, kai jis bandė draugę susigrąžinti.

Nukentėjusioji, skelbiant nuosprendį, nedalyvavo. Tačiau jo išklausyti atėjo kita mergina, apsikeitusi su teisiamuoju, atvestu konvojaus su antrankiais, ne vienu meiliu žvilgsniu. Stebint iš šono, buvo panašu, kad jie žino, kuo šis teismo procesas baigsis.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Alvydas Rimkevičius pripažino D. Jurgaitį padarius šiuos vyrui garbės nedarančius nusikaltimus, skirdamas jam trejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimą, atidėdamas bausmės vykdymą trejiems metams.

Įpareigojimų kupra

Nuteistasis paleistas teismo salėje, nors šį nuosprendį dar galima apskųsti. Ir izoliuoti D. Jurgaitį nuo visuomenės penkeriems metams ir septyniems mėnesiams prašiusi prokurorė, kurios prašymu jis laikytas suimtas iki nuosprendžio, greičiausiai tai padarys.

Teisėjas A. Rimkevičius, paleisdamas D. Jurgaitį, įpareigojo jį bausmės atidėjimo laikotarpiu tęsti darbą arba užsiregistruoti Darbo biržoje, nuo 22 iki 6 val. būti namuose, neišvykti iš jų be bausmės atidėjimo vykdymo sąlygas prižiūrėsiančios institucijos leidimo ir sumokėti per penkis mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą 753 eurus ir 20 centų.

Tokį savo sprendimą A. Rimkevičius motyvavo tik tuo, kad D. Jurgaitis nėra teistas, nes prieš trylika metų Kauno apygardos teismo priimtas sprendimas skirti jam priverstinį medicininį gydymą specifinės paskirties ligoninėje apiplėšimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo byloje jau yra išnykęs. Teisėsaugininkai teigia tikrinę D. Jurgaičio sveikatą ir po buvusios draugės išžaginimo. Tačiau dabar psichiatrams nekilo jokių abejonių, kad jis – pakaltinamas ir privalo atsakyti už naujus nusikaltimus.

Velykų skandalas

Kaip jau rašyta, mynė Kauno apylinkės teismo slenkstį D. Jurgaitis ir prieš šešerius metus. Tik tada jis buvo nukentėjusysis. Esą nuo chuliganų – vienos Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos viršininko bei šio sūnėno kunigo, kuris minėton bylon sugulusių įvykių metu buvo vienos Kauno aukštosios mokyklos kapelionas.

Apie šią skandalingą istoriją tada trimitavo visa šalies žiniasklaida, remdamasi D. Jurgaičio, kuris tuo metu studijavo mediciną, ir jo tuometinės sugyventinės – odos ir venerinių ligų gydytojos pasakojimu apie antrąją 2011-ųjų Velykų dieną jų automobilį esą nei iš šio, nei iš to ėmusį persekioti visureigį. Galiausiai šis taranavo jų „Opel Vectra“. Po to iš persekiotojų automobilio iššokę du vyrai išvilko laukan opelį vairavusį D. Jurgaitį. Tačiau šiam pavykus pabėgti, ėmėsi jo keleivės, bandžiusios iškviesti policiją. Esą jai trenkta į veidą, klykiant šalia buvusiai pusantrų metų dukrelei. Nors tuo kaltinamas ugniagesys neigė smurtavęs – esą D. Jurgaitis ir šio bendrakeleivė jį apšmeižė, norėdami pasipelnyti, medikė pateikė kolegų pažymą apie patirtą nedidelį sveikatos sutrikdymą.

Nuosprendžio neskundė

Sukeltas ažiotažas baigėsi visureigį vairavusio kunigo bei jo dėdės ugniagesio atsistatydinimu iš pareigų. Nors šie teigė, kad buvo atvirkščiai – chuliganiškai kelyje elgėsi „Opel Vectra“ vairuotojas, aplenkęs kelyje „Via Baltica“ jų visureigį iš dešinės ir po to apie kelis kilometrus blokavęs kelią, neleisdamas aplenkti, kol galiausiai buvo atsitrenkta į jo galą.

Policija tada už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nubaudė ir visureigio, ir opelio vairuotojus. O Kauno apylinkės teismas, kuriam buvo perduota viešosios tvarkos pažeidimu kaltinto ugniagesio byla, po beveik dvejus metus trukusio teismo proceso jį išteisino kaip nepadariusį jokio nusikaltimo, atmesdamas ir D. Jurgaičio bei šio draugės ieškinius dėl moralinio atlygio. Šio nuosprendžio pastarieji neapskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIKRASIS

TIKRASIS portretas
LT TEISMŲ VEIDAS!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių