Ar skandalingasis Asilas pagaliau bus izoliuotas nuo visuomenės?

Kauno teisėsaugininkai vėl ketina kreiptis į teismą dėl ir toliau visuomenei pavojų keliančio, nepaisant jam diagnozuotos sunkios ligos, jau aštuonis kartus teisto Mindaugo Mažeikos suėmimo.

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, vakar šis Asilo pravarde turintis su Kauno gaujomis siejamas asmuo jau ketvirtą kartą – nuo tada, kai buvo paleistas už 20 tūkst. eurų užstatą iš suėmimo dėl savo ligos, buvo sulaikytas vairuojantis automobilį, nors tokia teisė už ankstesnius pažeidimus iš jo yra atimta. Ir tai buvo jau antras kartas per nepilnus metus, kai jis vairavo apsvaigęs.

Pernykštės liepos 26-osios vidurdienį, būdamas tokios būsenos, jis Baltų prospekte apdaužė net penkis automobilius. Tačiau nukentėjo tik pats, nes į šią masinę avariją patekusiuose šalikelėje stovėjusiuose automobiliuose nebuvo žmonių.

Panašiai, jeigu ne Kauno policijos budrumas, galėjo baigtis ir 42-ejų M.Mažeikos pasivažinėjimas antradienio pavakarę Kauno centro gatvėmis. Kaip jau rašyta, apie 17.30 val. jis buvo pastebėtas įtartinai vairuojantis, kaip jau įprasta, ne savo vardu registruotą automobilį, šį kartą – „Mercedes Benz“, Kęstučio gatvėje. O priverstinai jį sustabdžius, ne tik konstatuota, kad M.Mažeika vėl lengvai apsvaigęs (0,51 prom.). Jo vairuoto automobilio apžiūros metu rastas ir folijos gabalėlis su galimai narkotinėmis medžiagomis – kanapėmis ir baltos spalvos milteliais. Kaip įtariama, – amfetaminu.

Vidurdienio išpuolis

Turint galvoje ankstesnius šio dėl neprognozuojamo savo charakterio Asilo pravarde turinčio kauniečio skandalingos biografijos faktus, minėtas radinys nenustebino.

Kaip jau rašyta, šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas prieš porą metų – vos už kelių dienų po to, kai jam buvo diagnozuota onkologinė liga, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų bei alkoholio, nušovęs kitą su „agurkiniais“ siejamą asmenį.

Kaip jau užsiminta, buvo jis apsvaigęs ir per jau minėtą masinę avariją Baltų prospekte, kurią sukėlė pernai liepą. Už tai jam buvo pradėta administracinio nusižengimo byla, kurioje M.Mažeika kaltintas, neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, nepasirinkęs saugaus greičio, nesuvaldęs automobilio „BMW X5“, išvažiavęs juo į priešingą eismo juostą ir atsitrenkęs į šalikelėje stovėjusį „VW Golf“. O šis nuo smūgio trenkėsi į „Volvo S60“, pastarasis – į „Ford Focus“, o tas – į „Opel Corsa“.

Anot liudininkų, M.Mažeikos vairuojamas BMW tada skriejo ne mažesniu, kaip 100 km/val. greičiu. Jo taranuoti automobiliai po smūgio nuskriejo daugiau kaip 20 metrų.

Dangstėsi liga

Stojęs dėl minėto eismo įvykio prieš Kauno apylinkės teismą, M.Mažeika teisinosi skubėjęs tada į ligoninę iš pobūvio viename Šilainių bute.

Tačiau pasiekė ją jau greitosios pagalbos automobiliu – sužalota krūtine bei sulaužytais šonkauliais.

Pristačius M.Mažeiką į Kauno klinikas, jam buvo nustatytas tik 0,3 prom. girtumas, dėl kurio nėra baudžiama. Tačiau paėmus kraujo bei šlapimo tyrimus, vėliau juose aptikta kokaino bei psichotropinių medžiagų.

„Nevartojau tądien jokių narkotikų. Gėriau tik medikų man išrašytus raminamuosius vaistus. O kokainą vartojau prieš tris dienas. Tačiau labai nedaug“, – dievagojosi tada teisme M.Mažeika.

Jo advokatas Ričardas Girdziušas, atstovavęs M.Mažeiką jau ne vienoje byloje, savo ruožtu, teismui teigė, kad jo ginamajam turėtų būti skirta tik artima minimumui bauda – dėl šio atsakomybę lengvinančių aplinkybių: prisipažinimo bei gailėjimosi ir tik 20 proc. darbingumo, nustatyto jam dėl diagnozuotos sunkios nepagydomos ligos.

Iki šiol ji buvo M.Mažeikos skydu ir jau minėtoje nužudymo byloje, kurioje jis kaltinamas ir bandymu papirkti policijos pareigūnus, eilinį kartą nutvėrusius jį vairuojantį automobilį, neturint tokios teisės, bei pažeidus ir kitas Kelių eismo taisykles. Patruliai jo siūlytu 50 eurų kyšiu nesusigundė.

Bauda patrigubinta

Kauno apylinkės teismui, nagrinėjusiam M.Mažeikos sukeltos masinės avarijos Šilainiuose aplinkybes, įrodymų, kad jis vairavo tada taip pat svetimą „Mersedes Benz“ apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, nepakako.

Nors papildomai į šios bylos nagrinėjimą kviesti ir policijos pareigūnai, vykę į šį eismo įvykį. Tačiau šie pareiškė nepastebėję tada M.Mažeikos elgesyje jokių požymių, panašių į apsvaigimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Be to, skiriant M.Mažeikai už šį eismo įvykį tik 430 eurų baudą (grėsė nuo 300 iki 560), konstatuota, kad, tiriant tada jo būklę, buvo pažeista ir jos vertinimo metodika. Medicininiame apžiūros akte nebuvo parašyta, kas privaloma – ar jis apsvaigęs, ar ne. Esą išvada bus po jo kraujo ir šlapimo tyrimo. Tačiau specialistui radus M.Mažeikos organizme kokaino bei psichotropinių medžiagų, jokios galutinės išvados nebuvo.

Šis Kauno apylinkės teismo nutarimas buvo apskųstas Kauno apygardos teismui. Ir pastarajam įrodymų, kad M.Mažeika sukėlė masinę avariją Baltų prospekte, apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, pakako. Ir už tai M.Mažeikai jau skirta beveik maksimali už tokį nusižengimą 1350 eurų bauda.

Suims ar paleis?

Belieka priminti, kad panašią 1300 eurų baudą Kauno apylinkės teismas buvo skyręs M.Mažeikai ir po pernykščio rugpjūčio gaudynių, kai galiausiai policijai pavyko jį sulaikyti vėl neteisėtai vairuojantį automobilį Ateities plento ir Chemijos gatvės sankryžoje.

Ir tą vidurdienį jis tikino, kad „BMW X5“, už kurio vairo buvo nutvertas, taip pat pasiskolino iš draugės, kuri buvo jį pasiskolinusi iš savo draugo.

Po vakarykščio M.Mažeikos sulaikymo Kauno centre su galimai narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo jomis be tikslo platinti. Jį atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. O šį ikiteisminį tyrimą kuruoja prokuroras, palaikantis kaltinimą ir byloje, kurioje M.Mažeika kaltinamas nužudymu.

Kaip jau rašyta, per praėjusį ketvirtadienį vykusį jos posėdį M.Mažeika, žadėjęs duoti parodymus po visų liudytojų apklausos, staiga savo planus pakeitė. Esą dėl prastos sveikatos būklės.

Ar jo skydu tapusi onkologinė liga ir vėl suveiks, kaip burtažodis, turėtų paaiškėti rytoj, vėl kreipiantis į Kauno apylinkės teismą dėl M.Mažeikos suėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mafija

mafija portretas
neturetu stogo generalinej prokuraturoj ir vsd taip neisidirbinetu.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Mersa konfiskuoti, perduoti policijai. Asila uz grotu. Tegul ten nudvesta, ar pasveiksta.

dzungles

dzungles portretas
kazkaip jau beveik 30 metu nei prisidirbusiu politikiu nei tokiu veikeju nieks neliecia matyt turi kazka bendro
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių