Aukų dėžutę iš veterinarijos klinikos pavogęs jaunuolis išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad aukų dėžutę su 137 eurais iš veterinarijos klinikos pavogęs paauglys turės grąžinti pavogtus pinigus ir neatlygintinai išdirbti 30 valandų visuomenei naudingų darbų.

Kaip penktadienį pranešė teismas, vienoje iš Kauno mokyklų besimokantis jaunuolis teismo nurodytą valandų skaičių globos ir rūpybos įstaigose turės atidirbti per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Teismas įpareigojo jį toliau mokytis arba dirbti bei dalyvauti įstaigų ar organizacijų rengiamose socialinio ugdymo ar reabilitacijos programose.

„Skiriant nepilnamečiui bausmę, atsižvelgta į tai, kad jis prisipažino padaręs baudžiamąjį nusižengimą, dėl to labai gailėjosi. Nepilnametis vaikinas pirmą kartą patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, anksčiau jis neteistas ir nebaustas administracine tvarka, todėl teismas mano, kad paskirtos auklėjamojo poveikio priemonės atgrasys jį nuo kitų nusikaltimų ir pakoreguos elgesį“, – kalbėjo bylą išnagrinėjusi teisėja Aušra Vinginė.

Skiriant nepilnamečiui bausmę, atsižvelgta į tai, kad jis prisipažino padaręs baudžiamąjį nusižengimą, dėl to labai gailėjosi.

Nepilnametis vaikinas aukų dėžutę iš Kaune veikiančios veterinarijos klinikos pavogė su už jį vyresniu vyru. Teisme jis pasakojo, kad jiedu susipažino turguje, o pavogtus pinigus pasidalijo. Paauglys teigė, jog už šiuos pinigus norėjo nusipirkti treningus, o už jį gerokai vyresnis pažįstamas vogė dėl to, kad yra bedarbis ir neturi pinigų.

Su nepilnamečiu aukų dėžutę pavogusio vyro byla išskirta, nes jis pažeidė kardomosios priemonės sąlygas ir pasislėpė nuo teismo, tačiau ketvirtadienį buvo sulaikytas ir artimiausiu metu byla bus išnagrinėta teisme.

Nepilnamečio vaikino bylos nagrinėjimo metu jo motina pasakojo, kad sūnaus elgesys pablogėjo pakeitus mokyklą.

Vaikino padarytą žalą turės atlyginti jo motina, o jei žala nebus atlyginta iki kaltinamojo pilnametystės, asmeniui tapus pilnamečiu, žala bus atlyginta iš prieš pilnametystę įgyto turto ar uždarbio.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nenaudokite sveikatai pavojingų skiediklių, acetono, nerūkykite.. O tai saulei dar labiau pašildžius, smegenų likučiai pavirs į galutinę trydą, kas matosi iš komentarų.

idomu

idomu  portretas
ar cyganai-zudikai bent tiek gaus ???

Bronius

Bronius portretas
Kas žino kiek ten eurų buvo jei tai aukų dėžutė? Gal centų ten tiek? O vagišiui aiškiai duota suprasti kad reikia brendžio dėžutėm imti o ne centais barškinti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių