„Autokaustai“ – įtarimai asfalto grobstymu

  • Teksto dydis:

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo asfalto grobstymo rekonstruojant kelią Kauno regione. Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo tyrimą bendrovės „Autokausta“ atžvilgiu. Įtariamas dokumentų klastojimas siekiant pasisavinti apie 38 tūkst. eurų vertės turtą – 3 810 tonų nufrezuoto asfalto, praneša Susisiekimo ministerija.

„Tai itin įžūlaus valstybės turto grobstymo pavyzdys, kurį padėjo atskleisti valstybinės reikšmės keliais besirūpinančių bendrovių darbuotojų atidumas. Visus atliekamus rangos darbus ir ateityje stebėsime itin atidžiai, kad neliktų jokių landų siekiantiems pasipelnyti valstybės sąskaita“, – ministerijos pranešime sakė ministras Rokas Masiulis.

Ministerija pažymi, kad 2017 metų gruodžio 18 dieną Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai nusikalstamos veikos po to, kai iš valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ gavo informaciją apie „Autokaustos“ galimai naudojamą tikrovės neatitinkantį buvusios valstybinės įmonės „Kauno regiono keliai“ vardu parengtą raštą.

Tai itin įžūlaus valstybės turto grobstymo pavyzdys, kurį padėjo atskleisti valstybinės reikšmės keliais besirūpinančių bendrovių darbuotojų atidumas.

Šiuo raštu „Kauno regiono keliai“, neva atsakydami į „Autokaustos“ paklausimą, šiai bendrovei teikia informaciją, kad nufrezuotas asfaltas iš valstybinės reikšmės rajoninio kelio Ramučiai–Martinava ruožo pristatytas į Zapyškio asfalto bazę, pristatytas kiekis – 3 810 tonų. Rekonstrukcijos darbus kelio ruože „Autokausta“ vykdė pagal 2016 metų lapkritį su LAKD pasirašytą sutartį.

Pernai gruodžio 7 dieną buvo patikrintas Kauno kelių tarnybos Zapyškio asfalto bazės nufrezuoto asfalto žurnalas. Nustatyta, kad nei iš „Autokaustos“, nei iš kitų minėto kelio rekonstrukcijos projekte dirbusių įmonių nebuvo gauta nufrezuoto asfalto.

Paaiškėjo, kad pernai gruodžio 4 d. techninę priežiūrą vykdančiai bendrovei „Problematika“ buvo pateikti tikrovės neatitinkantys duomenys – skenuotas neva „Kauno regiono kelių“ rašytas raštas, neegzistuojantis bendrovės dokumentų valdymo sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip gudru

Kaip gudru portretas
Imone su simtais milijonu apyvarta susigunde keliasdesimtie tukstanteliu kasnelio?:) kas taip kvailai rizikuotu? Konkurentai galejo geresni straipsni nusipirkti, bent koki simta euru papildomai zurnalistui prideti, gal ka skandalingesnio butu surezges

gal

gal portretas
pataupė Panemunės miško takams išasfaltuoti, tai ko dabar kabinėtis?

Noriu

Noriu portretas
Ir aš noriu asfalto drožlių: 1 tona tik 10 euru. Už atvežimą apmoku atskirai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių