Į Kauną sugrįžę bankomatų vagys patyrė fiasko

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį Kaune bandyta apvogti bankomatą. Po kelių mėnesių į Kauno policijos suvestines grįžę šios specializacijos ilgapirščiai šį kartą liko be grobio. 

Vaišvydavoje prekybos centre "Iki" esančio "Swedbank" bankomato signalizacija, anot policijos, suveikė 1.57 val. Dar po keturių minučių gautas pranešimas, kad tuo pačiu Vaišvydavos Didžiosios gatvės adresu dega į stulpą atsitrenkęs automobilis.

Nustatyta, kad pastarasis panašiu laiku buvo pavogtas iš kaimyninės Panemunės A.Smetonos alėjos. Tačiau, pirminiais duomenimis, išpuolio metu šio "VW Passat" jo savininkas dar buvo nepasigedęs.

Remiantis vaizdo kamerų įrašais, šiuo vogtu automobiliu atvažiavęs kaukėtas asmuo bandė taranuoti pagrindines prekybos centro "Iki" duris. Ir jas apgadinęs, kaip manoma, ketino apvogti bankomatą, pritvirtintą prie pastato iš išorės.

Supratęs, kad to padaryti nepavyks, asmuo pasišalino iš parduotuvės, padegė automobilį su kuriuo atvažiavo, ir pabėgo pėsčiomis. Neatmetama, kad netoliese jo laukė bendrininkai.

Anot ikiteisminį tyrimą pradėjusios Kauno policijos, pinigai iš bankomato šį kartą nepavogti. "Swedbank" savo bankomatuose yra įdiegusi apsauginę dažų sistemą. Bet kokio pasikėsinimo atveju juose esantys grynieji pinigai suliejami dažais. 

Į akis krenta tai, kad pusė visų šiemet pavasarį bei pernai rudenį Kaune įvykdytų pasikėsinimų į bankomatus taip pat sukosi toje pačioje Kauno dalyje - Panemunėje ar Petrašiūnuose. Vieną šiųmetės gegužės naktį buvo susprogdinti du bankomatai, įrengti M.Gimbutienės gatvėje esančiame prekybos centre "Šilas". Tada buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl stambaus masto vagystės. Pernai spalį buvo pasikėsinta į Panemunėje, Vaidoto gatvėje - prie "Maximos" esantį bankomatą. Tačiau tada šiems planams sutrukdė netikėtai pasirodęs praeivis, kuris ilgapirščius išgąsdino. 

Nė vienas iš minėtų nusikaltimų, kaip ir šių metų balandį įvykdyta 13 tūkst. eurų vagystė iš Šiaurės prospekte esančio prekybos centro "Iki Eiguliai" ar pernykščio rudens pasikėsinimai į bankomatus Garliavoje bei Ramučiuose, neatskleisti iki šiol.

Iki šios nakties išpuolio Kauno teisėsaugininkai buvo atkreipę dėmesį, kad panašaus braižo nusikaltimai registruojami ne tik jų valdose, bet ir Latvijoje bei Švedijoje. Tačiau kurių valstybių piliečiai juos vykdo, kol kas mįslė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
ar geriau dirbt 5m ar pasimt iskart dirbt nieks neskatina .jeigu skatintu moketuy taip maziau butu beliko vogt nes dirbdamas cia septyniasdesimt sunku sulaukt nervu lasteles greiciau yra,

Tai kaip nesikėsins į bankomatus

Tai kaip nesikėsins į bankomatus portretas
jeigu jį susprogdinus nesuliejami pinigai rašalu. Čia jie tik pasakėles seka kad tipo suliejami rašalu, kad nepasinaudotu jais. Jeigu aplietu rašalu , tai vagys neitu vogt iš bankomatų, bet kad taip nėr, užtai ir vagia, ir vogs toliau , nes vagys gali pasinaudot tomis kupiūromis. Tik vaikam šita pasakėlė sekama, kad suliejama rašalu.

Siulau

Siulau portretas
toj Vaišvydavoj Iki parduotuvėj nebestatyt bankomato, nes matot kad vis vagiam knieti apvogt, jau sykį apvogė, berods visą bankomatą pavogė su visais pinigais. Bet kam čia sakyt kad sulieja rašalu pinigus, niekas nesulieja , jeigu taip vagia. Vieną sykį iš Prancūzų Rimi pavogė bankomatą ir daugiau nebepastatė swedbankomata.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių