Beveik 2 promiles pripūtusį kaunietį išgelbės teta?

  • Teksto dydis:

Už vairavimą neblaiviam teisiamas kaunietis prašo, kad jį nuo baudžiamosios atsakomybės atleistų pagal laidavimą. Antradienį vykusiame teismo posėdyje buvo pateikti duomenys apie 25-erių kaltinamojo Artūro Kuršentaičio tetą, kuri siūloma į jo laiduotojas.

Kaip nurodė kaltinamojo gynėja, prašoma, kad vaikinas tetai būtų perduotas be užstato.

Prokuroras tam neprieštaravo, tačiau prašė taikyti ir baudžiamojo poveikio priemones – atimti teisę vairuoti ir konfiskuoti vaikino automobilį.

Teisme kalbėjusi kaltinamojo teta teigė, kad su vaikinu ryšius palaiko nuo gimimo, šeimoje bendrauja artimai.

Laidavimas gali būti taikomas, jeigu žmogus pirmą kartą padaro nusikalstamą veiką. Tam kliūčių nematė ir prokuroras.

„Nematau kliūčių, kodėl jis negalėtų būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Nemanau, kad užstatas yra kažką pakeisianti priemonė ir dėl pakankamai sunkios materialinės padėties neprašau, kad būtų taikomas užstatas“, – teisme kalbėjo prokuroras Mindaugas Šukys.

Tačiau prokuroras taip pat prašo taikyti baudžiamojo poveikio priemonę – teisės vairuoti atėmimą. Tokį prašymą prokuroras argumentavo tuo, kad teisė vairuoti privalomai atimama padarius panašius nusikaltimus.

„Aš manau, kad šiuo atveju būtinas teisės vairuoti transporti priemonę atėmimas ir kitaip nelabai įmanoma: pagal Aukščiausiojo Teismo formuojamą praktiką, baudžiamoji atsakomybė privalo būti griežtesnė nei administracinė atsakomybė“, – kalbėjo prokuroras.

Prašoma teisę vairuoti kaltinamajam atimti trejiems metams ir konfiskuoti nusikaltimo padarymo priemonę – automobilį.

Nors advokatė pripažino, kad vaikinas nusipelnė to, kad iš jo laikinai būtų atimamos teisės, tačiau prašė atsižvelgti į tai, kad jis dirba pamainomis ir jam būtų ypač sunku tęsti darbą ir atimti teises trumpesniam laikui. Taip pat ji abejojo, ar automobilis šiuo atveju yra laikytinas nusikalstamos veikos įrankiu ir prašė jo nekonfiskuoti.

Teismas sprendimą byloje skelbs sausio 12 dieną.

Bylos duomenimis, A.Kuršentaitis sausio 1 dieną apie 6.50 val. Kaune, važiuodamas Žemaičių plentu nuo Baltų prospekto link Baltijos gatvės, automobiliu „Volkswagen Passat“ nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir kliudė apšvietimo stulpą.

Vyro kraujyje rasta 1,97 promilės alkoholio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TETA

TETA portretas
Kur riba? Ar ir 6 promiles pripūtus galės išgelbėti teta? Kam tokie ,,apeinami" įstatymai, skatinantys išsisukinėti? Juk čia ne vos vos viršyta riba. Kur jauno žmogaus atsakomybė ir sąžinė? Bausti, nepasigailėti.

Erzelis

Erzelis portretas
Išgelbės....bet teistumas liks ...Laiduotojai gali "išgelbėti" tik tuos ,kurie nusikaltimą padarė pirmą kartą.Jei pasikartos tai - jaunuoliui teks ir belangėj pabūvoti.Gaila,kad visų nelaimių priežastis -alkoholis.

cyple

cyple portretas
VISI TURI TETU IR DEDZIU-LAIDUOTOJU...toliau-piniguciai...pinigai...Tvarka...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių