Brakonierių ant marių kranto laukė netikėtumas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį paryčiais du tinklą Kauno mariose žemiau Birštono ištraukę brakonieriai, išlipę į krantą, apstulbo. Juos pasitiko ne smagi draugų kompanija, kuri linksminosi sodyboje ir laukė, kada jau galės virti žuvienę, o aplinkosaugos pareigūnai.

Vakar vėlai vakare reidą surengusių Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektorių dėmesį patraukė ryškiai geltona motorinė valtis. Ja plaukę du vyrai, nutolę nuo marių kranto, pastatė tinklą ir grįžo į sodyboje vykusį vakarėlį.

Aplinkosaugininkai nutarė palaukti, kol pažeidėjai grįš išsitraukti tinklo. Pasaloje pareigūnams teko išbūti iki 4 valandos ryto, kai ryškiaspalvė valtis vėl išplaukė į marių vandenis. Brakonieriai skubiai ištraukė tinklą ir su laimikiu pasuko kranto link. Čia jų laukė nebe pramogos, o nuobaudos.

Abiem pažeidėjams už žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu gresia nuo 115 iki 289 eurų bauda. Jie taip pat atsisveikins ir su valtimi, ir su 50 metrų ilgio tinklu, o už neteisėtai sugautas žuvis – 14 karšių, lyną, meknę ir kuoją – turės atlyginti 1055 eurus už gamtos ištekliams padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Puikumėlis. Kas išvaikys žvejus iš Kalniečių parko tvenkinio ????

Na,

Na, portretas
puiku,daugiau tokiu ,,linksmybiu''
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių