Budrūs kaimynai užbėgo už akių galimai tragedijai

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakare Kauno specialiosios tarnybos skubėjo į vieną Panemunės daugiabutį gelbėti trejų metų mažylio bei jo motinos. Apie galimus pavojingus jos kėslus pranešė kaimynai.

Anot Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus, kuris teikia šiai šeimai socialines paslaugas, jos kaimynai demonstruoja pagirtiną pilietiškumą jau ne pirmą kartą. Ankstesnis buvo prieš porą mėnesių.

Šį kartą buvo pranešta, kad jų 35-erių metų kaimynė, auginanti ne tik minėtą trejų metų mažylį, bet ir dar du vyresnius sūnus, dieną grįžo į namus neblaivi ir verkdama. Po kurio laiko nusprendus pasidomėti, ar jai viskas gerai, prisibelsti į šios kaimynės duris nepavyko. Nebuvo girdėti ir vaiko. Baiminantis, kad įtartina tyla – nieko gero nežadantis ženklas, nes berniukų motina jau bandė prieš save pakelti ranką, kaimynai nusprendė kviestis pagalbon specialiąsias tarnybas. Šioms atskubėjus, jie jau pusvalandį buvo užgulę kaimynės buto, kuriame degė šviesa, duris, tačiau šių niekas neatidarė.

Policiją ir medikus į butą įleido, jo duris diskiniu pjūklu atidarę ugniagesiai gelbėtojai.

Mažylis rastas sveikas ir miegantis. Jo motinai nustatytas 2,72 prom. girtumas.

Kiti jos vaikai buvo pas artimuosius, kuriems perduotas ir su girtaujančia mama likęs mažylis. Pastarąją tą vakarą išsivežė policija. Jai gresia administracinė atsakomybė už vaiko nepriežiūrą. O, kadangi šį kartą ji aptikta dar girtesnė, negu panašaus iškvietimo prieš porą mėnesių metu, greičiausiai bus prašoma, kad jos jaunesnių sūnų priežiūrą perimtų tėvas, kuris jais rūpinasi, tačiau bendru susitarimu berniukai lig šiol gyveno pas motiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mažamečiai

mažamečiai portretas
ar turi teisę vaikai iki 12 metų lakstyti po visą gatvelę be tėvų priežiūros ? Ir iki kelintos valandos mažamečiai gali būti lauke be tėvų priežiūros ? Mat mūsų gatvelėje yra daugiavaikė šeima,tai jie savo nepilnamečius ir mažamečius vaikus išleidžia į lauką ,kad tėvai galėtų pasidaryti dar vaiką.Matyt nori pasiekti rekordą ir suapvalinti vaikų skaičių iki 10.

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiu alkacholikiu ir vaikai didesne tikimybe turi greiciau tapti alkocholikais.

Anonimas

Anonimas portretas
3ju vaiku motina neturi teises gert!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių