Čečėnijos aikštėje vėl nuniokota „Kaunas Photo” festivalio paroda

  • Teksto dydis:

Čečėnijos aikštėje nuniokota „Kaunas Photo” festivalio eksponuojama Bertos Tilmanataitės paroda „Iš vandens“.

Festivalio rengėjų duomenimis, vandalai pasidarbavo praėjusią naktį.

Nuo vandalų nukentėjo ne tik parodos skydai, bet ir jos konstrukcija. Buvo ištraukti keli fotografijas laikantys stovai, kuriais nuniokota ne tik paroda, bet ir apgadintos šalia esančių pastatų sienos, bendrovės „Kauno švara“ patalpa.

„Apie šį nemalonų įvykį pranešė ryte į darbą atėjusi darbuotoja, prižiūrinti parodą ir čia esančią aplinką. Laimei, pati paroda šį kartą nukentėjo nesmarkiai“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo festivalio vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

Į policiją kol kas dar nesikreipę organizatoriai tikina, kad pirmiausia norėjo informuoti visuomenę.

„Tikimės, kad atsiras ką nors mačiusių ar žinančių žmonių, tuomet ir teisėsaugai bus lengviau išsiaiškinti aplinkybes“, – dėstė vadovas.

Labiausiai, pasak M. Kavaliausko, liūdna dėl tokio elgesio ir nepagarbos menui.

„Tokios iniciatyvos turėtų tik džiuginti ir turtinti visuomenę, tačiau ne pirmą kartą tenka susidurti su chuliganizmu“, – apgailestavo M. Kavaliauskas.

Čečėnijos aikštėje tai jau antras toks išpuolis prieš „Kaunas Photo” festivalio fotografijų parodos ekspoziciją. 2016 m. čia buvo nuniokota fotožurnalisto Artūro Morozovo darbų paroda „Gruzija 08 08 08”, tačiau kaltininkas buvo greitai surastas, o žala – atlyginta.


Šiame straipsnyje: Kaunas Photovandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
pakeistit tą išsigimusį aikštės pavadinimą, prie ko čia miesto aikštė ir kažkokia čiurbanai, geriau jau pervadinkt kad ir i Landsergio ar Bazausko

pakeiskit

pakeiskit portretas
ta baisu aikstes pavadinima galu gale ir bedos pasibaigs

Tam nukvakusiam ,,diedukui''

Tam nukvakusiam ,,diedukui'' portretas
Matosi,kad esi iš tų,kuris kiekviena proga nusišneka kišdamas savo neapykantą kiekviename savo vadinamame komentare.Gal ir prie tų debilų niokotojų neįstengi neprisidėti.Juk juose ir yra tam tikra neapykantos išraiška viskam.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių