Daktarų šeimos turtas lieka areštuotas

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro gynėjo apeliacinį skundą dėl nuosavybės teisės apribojimo jo sutuoktinei Ramutei Daktarienei priklausančiam turtui.

Tai reiškia, kad nukentėjusieji civilinius ieškinius galės išieškoti iš šio turto, kuris yra bendra jungtinė sutuoktinių nuosavybė. Pavyzdžiui, tėvo per nužudymą netekusiai dukrai teismas yra priteisęs 43,4 tūkst. eurų neturtinės žalos, kurią turi atlyginti H.Daktaras ir dar keturi nuteistieji.

Šiam turtui jau aštuonerius metus taikomas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

R.Daktarienei priklauso dešimt žemės sklypų Kauno rajone, 633 kvadratinių metrų ploto gyvenamasis namas, keli automobiliai.

Tačiau šis teismo sprendimas nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Teisėjų kolegijos nuomone, pirmosios instancijos teismas pagrįstai pratęsė šį laikiną nuosavybės teisės apribojimą, kol bus įvykdytas skundžiamas nuosprendis dėl turto konfiskavimo ir civilinių ieškinių.

Nuteistojo gynėjas siekė įrodyti, kad šeima turtą buvo pasidalijusi dar 1995 metais ir po dalybų visą turtą R.Daktarienė įgijo už savo lėšas, kadangi H.Daktaras 1996–2001 m. atliko bausmę už nusikaltimus kitoje byloje.

Teisėjų kolegija, įvertinusi bylos medžiagą, paskelbė, kad 1995 m. sudaryta R.Daktarienės ir H.Daktaro santuokinio gyvenimo metu įsigyto turto dalybų sutartis yra formali ir neatspindi tikrųjų šalių ketinimų.

Teisėjų manymu, sutarties formalumą patvirtina pačių sutuoktinių vėlesnis elgesys: nepaisant į sutuoktinių susitarimą, kad H.Daktaras nereikš pretenzijų į visą po 1995-ųjų metų sutuoktinės įsigytą turtą, turtu ir toliau buvo disponuojama kaip bendrąja jungtine sutuoktinių nuosavybe. Tai įrodo byloje esančios turto pirkimo–pardavimo sutartys.

„Sutartis buvo formali, neatspindi tikrųjų šalių ketinimų“, – sakė teisėja Violeta Ražinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrika

Henrika portretas
O kaip dirbo, argi nesaziningai (? ) teisejai, kai H.D. ieskojo,gaude,nubaude iki gyvos galvos? Tai,gal malones prasymo pagalba gailetis visu Lietuvos nusikalteliu,recidyvistu,kurie zude net ir socialines darbuotojas,degino mergaites, muse,skandino vaikus,t.p.zude ir nuzude I.S. Kaip galvoja Daktaro zmona ? Sunku pasakyti "gaileti". Gailes ,baus ar atleis Dievas. O dabar,siuo atveju, teisingai turetu priimti nuosprendi del malones prasymo teismas.

Juozas su drauge

Juozas su drauge portretas
TAAAIIIP, kaip zmogaus - gaila. Bet juk jis , gal visa gyvenima nedorai dirbo,nedorai gyveno. Ir dar "beturtis"???!!! Bjauriai juokinga ! O kaip sunus dirbo savivaldybej??? Berods,padirbti doleriai...ir t.t. Zmona,tai tikrai buvusi (na ir dar dabar ) grazi moteris. Reikia manyti ir savo seimai gera. Na,bet nereikia skustis...gyvena,kaip karaliai (materialiai). O...laisves ? Teismas turi spresti del malones. Kazin,kazin,kazin. Teismas,kaip ir privalu, turi spresti ir vykdyti pagal istatymus.

Anonimas

Anonimas portretas
banditizmu uzdarbiaves su girtuokliu tevu ir kirpeja mama "isigijo" milijonini turta! idomu ir graudu ----sulyginti su zememis ta nusikalteliu migi nes nebaudziamumas yra jo vaikams pavyzdys "profesijos" testinumui brrr
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių