Darbdavės žudikui – Temidės nokautas

16 metų nelaisvės ir beveik 65 tūkst. eurų ieškinys, kai neturi jokio turto ir tau – 24-eri. Tokį Kauno apygardos teismo nuosprendį išgirdo Arūnas Baltrušaitis.

16 metų nelaisvės ir beveik 65 tūkst. eurų ieškinys, kai neturi jokio turto ir tau – 24-eri. Tokį Kauno apygardos teismo nuosprendį išgirdo Arūnas Baltrušaitis, išžaginęs ir nužudęs daugiau kaip 30 metų vyresnę savo šeimininkų, kuriems dirbo septynerius metus, motiną bei uošvę. 

Ieškiniai sumažinti dešimt kartų 

Be šių sunkių nusikaltimų, įvykdytų viename pasiturinčiame pakaunės ūkyje, A.Baltrušaitis kaltintas ir neteisėtos informacijos apie šeimininkų privatų gyvenimą rinkimu, juos fotografuojant – iš pasalų ir per langus, naršant po jų kompiuterį ir vagiant iš ten privataus pobūdžio nuotraukas.

Teisėjų kolegija pripažino jį kaltu dėl visų minėtų nusikaltimų. Tačiau aukos dukrų ieškinius dėl patirtos moralinės žalos sumažino dešimt kartų. Remtasi teismų praktika panašiose bylose bei atsižvelgta į tai, kad nuteistasis neturi jokio turto.

Tačiau abiem velionės dukroms iš A.Baltrušaičio priteista po daugiau kaip du tūkstančius eurų jų samdyto advokato išlaidoms padengti.    

Šokiruojanti ekspertų išvada

Kaip jau rašyta, nusikaltimas, pasodinęs dar neteistą A.Baltrušaitį į teisiamųjų suolą, buvo įvykdytas sutinkant 2014-uosius. Jo aukai buvo 55-eri. Ši rasta negyva savo lovoje sausio 2-ąją, dukrai su žentu grįžus į namus iš svečių.

Iš pradžių jokio kriminalo neįtarta – velionė rasta užrakintuose namuose, ji jau daug metų sirgo keliomis sunkiomis ligomis, ant jos kūno nesimatė jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių. Tačiau atlikus palaikų skrodimą, paaiškėjo, kad netikėtai mirusi moteris buvo pasmaugta.

Gynybinė versija

A.Baltrušaitis ne kartą keitė parodymus, kol galiausiai teisme prisipažino nužudęs šeimininkę.

Tačiau neigė, kad tai padarė slėpdamas kitą ne mažiau sunkų nusikaltimą – aukos išžaginimą. Nors tai konstatavo nusikaltimo vietoje rastų įkalčių DNR tyrimą atlikę ekspertai.

Jis neneigė tik buvęs tąnakt išgėręs. Tačiau tikino neva ėjęs pas šeimininkę tvarsčio, nes, leisdamas petardą, susižalojo ranką. Šeimininkė jį apšaukė dėl vėlyvo vizito ir liepė išeiti, dėl to kilo konfliktas ir jis, nesusivaldęs, ėmė smurtauti.

Bylą teismui rengę teisėsaugininkai šį naktinį A.Baltrušaičio vizitą pas vieną sodyboje likusią senąją šeimininkę traktavo visai kitaip. Pareigūnai siejo jį su jau minėtomis nuotraukomis, rastomis kompiuterio laikmenoje po A.Baltrušaičio sulaikymo.

Priglaudė gyvatę

Psichiatrai konstatavo, kad iš asocialios šeimos kilęs A.Baltrušaitis – pakaltinamas. Prokuroras siūlė jį įkalinti 17 metų.

Dvi nužudytosios dukros, kurių prašymu ši byla nagrinėta uždaruose posėdžiuose, prašė iš A.Baltrušaičio 300 tūkst. eurų moralinio atlygio.

„Ištraukiau jį iš šieno kupetos, tiesiogine šių žodžių prasme, dar 17-metį. Jo brolio, dirbusio pas mane, prašymu. Jau tada Arūnas buvo kažko prisidirbęs, dėl to buvo išvarytas iš gimtojo Pernaravos kaimo Kėdainių rajone. Aš priglaudžiau jį iš gailesčio,“ – portalui kaunodiena.lt pasakojo nužudytosios žentas.  

Kokią gyvatę jis priglaudė savo užantyje, paaiškėjo tik beveik po septynerių metų – įvykus tragedijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prievartautojas

prievartautojas portretas
nuteisė žudiką--viskas teisingai, bet, jeigu esam tokie sąžiningi, tai reikia įvardinti taip, kaip yra: nužudė ne darbdavę, o vergvaldę. Manau, anksčiau esat skaitę, kad, kad šitas žmogus dirbo už skudurus, ir jovalą. Jeigu tai ne įstatymų pažeidimas, tai šiuolaikinių vergvaldžių "malonė"?

AGIS

AGIS portretas
Kazin ar butu isaiskintas tas nusikaltimas, jeigu tai nebutu ivyke "viename pasiturinciame pakaunes ukyje '!? Butu nurasyta anT "daug metu sirgusia keliomis sunkiomis ligomis".

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Tik tiek verta žmogaus gyvybė Lietuvoje,tokia realybė,apsurdas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių