Dingusių moterų kūnų ieškantys narai susidūrė su kliūtimis

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai, talkinantys policijai ieškant be žinios dingusių Valerijos Urmonienės ir Nijolės Vaškevičienės kūnų, toliau naršo Samylų seniūnijos Laumėnų kaime esančių sodininkų bendrijų tvenkinius.

Ketvirtadienio popietę vėl trys narai apie penkias valandas nardė po penkių hektarų dydžio Galupės upelio tvenkinį bei „šukavo“ specialiais kabliais jo dugną. Ieškojo jie dingusiųjų kūnų arba šių dalių bei galimų jų nužudymo įrankių čia ir prieš savaitę.

Tačiau, ketvirtadienį grįžus čia pakartotinai, jau apie vieną metrą buvo nuleistas vanduo.

Deja, ir vėl iš dumblo, dengiančio šio apie penkių metrų gylio tvenkinio dugną, trauktos tik čia sukritusios aplink esančio miško medžių dalys bei savadarbės žuvų gaudyklės.

Anot narų, vykdyti policijos užduotį buvo gana pavojinga, nes matomumas po vandeniu - nulinis.

Pasak aplinkinių sodų gyventojų, stebinčių narų darbą, V.Urmonienės ir jos, kaip ir N.Vaškevičienės, nužudymu įtariamo 25-erių Karolio N. artimųjų sklypai – prie pat šio tvenkinio.

Vos per du žingsnius nuo jo – Kauno marios.

Kaip jau rašyta, 63-ejų N.Vaškevičienė – Karolio N. kaimynė iš Kalniečių mikrorajono, kuriame jis gyveno su močiute, dingo šiemet sausio viduryje. Nuo tada artimieji nebegalėjo su ja susisiekti.

Maironio gatvėje gyvenusios V.Urmonienės pasigesta, likus vos porai dienų iki 87-ojo jos gimtadienio, - sausio 26-ąją.

Duomenų, kad šios moterys būtų buvę pažįstamos, teisėsaugininkai neturi. Vienintelė jungtis, siejanti dingusiąsias, - kad jos buvo Karolio N. kaimynės ir gyveno vienos.

Pagrindinė versija – pensininkės buvo nužudytos apiplėšimo tikslais.

Šiandien narų paprašyta patikrinti ir kitą netoliese esantį tvenkinį. Laumėnų soduose jų – ne vienas.

Kovo pradžioje Kauno apylinkės teismas leido pratęsti dviem nužudymais įtariamo Karolio N., kuris studijavo vienoje Kauno aukštojoje mokykloje, tačiau šiuo metu yra akademinėse atostogose, suėmimą dar trim mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių