Dviejų kaimynių nužudymo byloje – naujas įkaltis

Dviejų savo kaimynių nužudymu kaltinamas Karolis Neoras vakar iš esmės patvirtino, kad galėjo jas nužudyti. Tiesa, tik po teismą pasiekusios ekspertų išvados, kad jo kraujo aptikta ir galimos antrosios aukos – Nijolės Vaškevičienės – bute kartu su pastarosios krauju.

Mįslingas atminties sugrįžimas

"Šį tą prisiminiau dar, bet neviešinsiu, kad nepakenkčiau sau – tai mano gynyba", – vakar teisme pareiškė dviguba žmogžudyste kaltinamas buvęs teisės studentas K.Neoras. Esą atminties grįžimas susijęs su jo šiuo metu vartojamais vaistais. Šių jis iš karto po sulaikymo negavęs, todėl ir prišnekėjęs tada tyrėjams visokių nesąmonių.

Tačiau tuos parodymus, kuriuos davė, kai pradėjo vartoti šiuos vaistus būdamas Tardymo izoliatoriuje, patvirtina. Vakar jie paviešinti teisme.

"2014-ųjų rudenį man buvo labai blogai. Norėjau daryti bloga ir kitiems žmonėms. Tame sąraše buvo ir Valerija Urmonienė", – pasakojo tada tyrėjai K.Neoras. O pareigūnei pasiteiravus: "Jūs ją nužudėte?", atsakė: "Neprisimenu." Ir net pasiūlė pabandyti jam taikyti hipnozę.

Iškalbingos fantazijos

Tada K.Neoras papasakojo ir kodėl paslėpė pjūkliuką, skirtą medžio šakoms genėti, kompiuterio dėžėje, kur šį ir aptiko kratą jo bute darę teisėsaugininkai.

Esą grįžęs iš ligoninės po kulnikaulio lūžio, kuris jam buvo konstatuotas kitą dieną po galimos jo antrosios aukos – V.Urmonienės dingimo, rado šį pjūklą savo kambaryje kartu su svetimais dokumentais. Tarp jų buvo ir V.Urmonienės pasas. Iš pradžių pamanęs, kad ją apvogė, nes nieko neprisiminė. Bet, kai pamatė pjūklą, pagalvojęs, kad nužudė, – supjaustė.

 

(Nuotraukoje – V. Urmonienė)

Panašiai jis tada atsakė ir į tyrėjos klausimą, iš kur ant V.Urmonienės bato jo kraujas? "Tikriausiai kažkas buvo", – sakė K.Neoras. Paviešinus kitą ekspertų išvadą, kad V.Urmonienės biologinių pėdsakų kartu su jo aptikta ir ant pjūklo, K.Neoras jau nieko negalėjo paaiškinti. Nors po to pasakojo, kad įsivaizduodavęs, kaip padega V.Urmonienės sodo namą, kurio kaimynystėje buvo ir jų sklypas, arba nuodija žiurkių nuodais V.Urmonienės dukterėčią.

Iš vieno kraštutinumo – į kitą

Tai, kad tada K.Neoras buvo gana atviras, liudija ir kiti jo tuomečių parodymų fragmentai.

Jis prisipažino, kad nebuvo jokios vyresnės ištekėjusios moters, pas kurią, kaip teigė anksčiau, praleido tą dieną, kai dingo V.Urmonienė. Nors širdies moterį turėjo. Ji buvo anglų kalbos mokytoja.

Be to, K.Neoras neslėpė turėjęs draugų tik iki penktos klasės, o įstojęs į valstybės finansuojamą vietą Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakultete su niekuo iš grupės draugų nebendravo ir mokėsi tik vidutiniškai. K.Neoras pasakojo ir apie tai, kad, kamuojamas nemigos, naktimis žiūrėdavęs serialus: "Hanibalas", "Nusivylusios namų šeimininkės", "Deksteris".

Maždaug po mėnesio, kai jam jau buvo pareikštas įtarimas ir dėl N.Vaškevičienės, gyvenusios toje pačioje S.Žukausko gatvės daugiabučio laiptinėje – virš jų buto, nužudymo, K.Neoras užsisklendė savyje ir daugiau parodymų nedavė. Arba prisidengdavo fraze: "Negaliu prisipažinti dėl to, ko nepamenu, ir dėl ko nejaučiu kaltės jausmo."

Nori pakartotinės ekspertizės

Įtariamasis ir N.Vaškevičienės nužudymu teigė negalintis paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis skambino iš jos mobiliojo telefono savo močiutei, kuriai ši kaimynė labai nepatiko. Ir būtent pastarosios dingimo dieną. Esą neprisimena.

K.Neoras neslėpė, kad N.Vaškevičienė nepatiko ir jam. Esą nuolat buvo įsijungusi televizorių, dėl to jam net teko pereiti gyventi į kitą kambarį.

(Nuotraukoje – N.Vaškevičienė)

Patvirtindamas ir šiuos savo parodymus, K.Neoras pareiškė, kad ketina prašyti teismo skirti jam pakartotinę psichiatrinę ekspertizę.

"Kauno diena" rašė, kad prieš kelerius metus kai kurie Kauno psichiatrai K.Neorui buvo diagnozavę šizofreniją. Vis dėlto stacionarinę psichiatrinę ekspertizę jam atlikę Utenos ekspertinio skyriaus specialistai konstatavo, kad įtariamasis vienišų savo kaimynių nužudymu iš savanaudiškų paskatų šios psichikos ligos simptomus simuliuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Protingas aferistas

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ką rodo per TV Lietuvoje?Siaubo filmus,žmogžudystes,nesveiki žmonės tą ir daro.Juk protingas žmogus ,tokių filmų ir nežiūrėtų.Manau per TV turėtų mažinti tokių filmų rodymą.Nėra ką gražaus parodyti,nereikia ir šūdo rodyti,atleiskite.

Pilietis

Pilietis portretas
Aš, Lietuvos pilietis reikalauju, kad žmogžudžiam būtų vykdoma mirties bausmė už žmogžudystę.Gal tada bijotų mirti patys ,nežudytų kitus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių