Eismo sąlygas Kaune sunkina ir sniegas, ir avarijos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą po gausaus snygio naktį vairuotojai praneša apie sudėtingas eismo sąlygas. Kai kur mieste fiksuojami ir eismo įvykiai, dėl kurių vairuotojams tenka strigti spūstyse.

Ketvirtadienio rytą dėl besitęsiančio snygio didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės keliai padengti prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu.

Apie 7.58 val. Kauno rajone, Noreikiškės kaime susidūrė du lengvieji automobiliai: 28-erių metų moters vairuojamas automobilis „Audi A3“ ir 31-erių metų moters vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz“. Pirminiais duomenimis, vairuotojos blaivios. Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaiga pristatyta „Mercedes-Benz“ automobilio vairuotoja ir kartu važiavę mažamečiai (gim. 2012 m. ir 2014 m.).

Taip pat informuojama, kad avarija įvyko ir Baltų prospekte. Čia taip pat stojo eismas.

Dviejų transporto priemonių susidūrimas pastebėtas ir judrioje vadinamojoje Aklųjų sankryžoje. Vairuotojai patarė apsišarvuoti kantrybe, nes čia taip pat buvo susidariusi eismo spūstis.

Apie 9.28 val. dar viena eismo nelaimė fiksuota Kėdainių rajone, Saviečių kaime. Čia, policijos duomenimis, susidūrė lengvasis automobilis „Nissan“, kurią vairavo 44-erių metų vyras ir sunkiasvorė transporto priemonė „Daf“, kurią vairavo 35-erių metų vyras. Pirminiais duomenis, vairuotojai blaivūs. Dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatytas „Nissan“ automobilio vairuotojas.

Kritikos strėlės kelininkams lekia dėl nevalytos dangos važiuojant nuo Panemunės link Karkazų, netoli pervažos, taip pat kelyje Lapės-Kaunas.

Sumažinti greitį reiktų ir kelyje Karmėlava-Kaunas, taip pat ir miesto centre.

"Karaliaus Mindaugo prospekte kelias – tikras ledas. Važiuokite saugiu greičiu ir laikykitės saugaus atstumo!" – ragina į portalą kauno.diena.lt paskambinęs kaunietis.

Kauno policija informuoja, kad nuo 6 ryto iki 10.30 val. Kauno apskrityje įvyko šeši eismo įvykiai (Kaune - trys), iš jų du eismo įvykiai, kurių metu buvo sužaloti žmonės.

Vairuotojams rekomenduojama pasirinkti ne maksimalų leistiną, o saugų greitį. Esant slidžiai kelio dangai, prailgėja stabdymo kelias, dabartinės oro sąlygos blogina matomumą, tad vairuotojams patariame laikytis saugaus atstumo tarp transporto priemonių, neskubėti kelyje, būti atidiems ir kantriems.

Portalas primena, kad Vakarų Lietuvoje pagrindinių kelių dangos šlapios, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

6 valandą oro temperatūra buvo nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis diena daug kur pasnigs, vyraus silpnas sniegas. Susidarys plikledis, pustys, kai kur galima silpna pūga. Vėjas šiaurės, 7–12 m/s, vietomis gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: eismo sąlygosavarija LTsnygissudėtingos eismo sąlygos Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS manau

AS manau portretas
55 m. uz ivairiu automobiliu vairo.Padangu zieminiu nebuvo,keliu nukritus sniegui nespejo valyti ir sovietmeciu.Snigo dau daugiau .Vaziuojant apvalytu keliu atrode ,kad tuneliu vaziuoji.Gatves provezos issukti neimanoma ,uznezdavo.Bet pasirinkdavome greiti ir vaziuodavom.Noriu patarti tokiem vairuotojam krie neivefrtina savo profesionalumo gefriau nesesti uz vairo.Esate potencionalus savizudziai ar zudikai.Nes nemokate vairuoti,neturite supratimo,kad reikia buti atsakingam.{Pasirinkti saugu greiti.

Iš Anapus

Iš Anapus portretas
Kai tik pasninga, tai tik ir skaitai apie avarijas, apie užgrūstus traumos punktus... Ne tik gatvių nevalo, bet ir šaligatvių. Patarimai tik vairuotojams, pėstiesiems... O kur patarimai valdžiai, kad to išvengti? Kur panaudojami mokęsčiai? Ar miesto biudžetas tam lėšų jau nebeskiria?..

Čia tik kumeliuko juokas

Čia tik kumeliuko juokas portretas
o, ne snygis. Gal jūs debilai dar nematėt daug sniego, tai jum jau čia baisi tragedija kad žemę užklojo plonas, plonas sniego sluoksnelis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių