Per gaisrą daugiabutyje Kaune žuvo du vyrai

  • Teksto dydis:

Per gaisrą Taikos prospekto devynaukštyje sekmadienio vakare žuvo du vyrai – buto šeimininkas bei jo svečias. Po šios tragedijos žuvusiųjų šiais metais Kauno gaisruose skaičius išaugo iki 10. Pernai per visus metus jų tebuvo šeši.

Apie gaisrą Taikos prospekto 60-ąjį numerį turinčiame daugiabutyje buvo pranešta 21 val. Per penkias minutes atskubėję ugniagesiai gelbėtojai iš stipriai uždūminto devintojo aukšto buto išnešė du žmones – 50-metį R.Š. ir 47-erių E.A.V. Pirmasis aptiktas praėjus dvylikai minučių po atvykimo. Antrasis – po dvidešimties.

Medikai dar bandė apie pusvalandį nukentėjusiuosius gaivinti, tačiau jų išgelbėti nepavyko.

Pirminiais duomenimis, gaisrą galėjo sukelti neatsargus rūkymas. Nustatyta, kad gaisro židinys buvo koridoriuje. Manoma, kad berūkant lovoje užsidegė antklodė ir gaisrą sukėlęs rūkalius dar bandė nešti ją į vonią, ketindamas užgesinti vandeniu, bet sukniubo netekęs sąmonės. Vienas vyriškis rastas gaisro židinyje, kitas – lovoje.  

Kaimynų ugniagesiams gelbėtojams evakuoti nereikėjo. Užuodę dūmus, jie išėjo į lauką patys.

Bute, kuriame įvyko nelaimė, stipriai aprūko koridoriaus sienos ir lubos. Atviro degimo nebuvo, tačiau sunku prognozuoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu, pavyzdžiui, gaisras būtų kilęs vėliau, kai daugiabučio gyventojai jau būtų sumigę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių