Garažuose Kauno rajone – daugiau nei septynios tonos nelegalaus alkoholio

  • Teksto dydis:

Pagėgių pasieniečiai Kauno rajone esančiuose garažuose ir iš jų išvažiavusiame mikroautobuse aptiko daugiau kaip 7 tūkst. litrų nelegalaus alkoholio.

Į areštinę uždaryti keturi, įtariama, su šiuo kroviniu susiję vyrai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai surengė šešėlinės ekonomikos užkardymo prevencinę priemonę Kauno rajono Jonučių kaime.

Pasieniečiai sustabdė iš garažų išvažiavusį mikroautobusą „Renault Master“, jį vairavo 21-erių Kauno gyventojas.

Transporto priemonėje ir garažuose VSAT pareigūnai rado daugiau kaip 7 tūkst. litrų skaidraus skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Pirminiais duomenimis, tai yra etilo alkoholis (spiritas), kuris buvo supilstytas į 5 litrų plastikines talpas.

Tęsdami tyrimą VSAT pareigūnai dar sulaikė 34-erių, 46-erių ir 48-erių Kauno miesto ir rajono gyventojus, įtariama, susijusius su nelegaliu alkoholio kroviniu. Jiems priklausančiose gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose pasieniečiai atliko kratas, kurių metu paėmė įvairius tyrimui reikšmingus daiktus.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Keturis sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Alkoholis ir „Renault Master“ saugomi VSAT Pagėgių  pasienio rinktinėje.

Šiemet tai buvo antra panaši pasieniečių operacija Kauno regione, kai sulaikyti dideli kiekiai nelegalaus alkoholio.

Rugsėjį pasieniečiai čia aptiko beveik toną nelegalių svaigalų. VSAT pareigūnų duomenimis, toks alkoholis realizuotas ne tik Kaune ar apylinkėse, bet per kelis tarpininkus pasiekdavo ir šalies pasienio regionus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas

Pranas portretas
Kazkas nesueina ....sitame pranesime 7000ltr. tame mikroautobuse ,kurio keliamoji galia 1.500kg,o rado virs 5.5 tonos skuscio ...(.5.250kg skystis + tara).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių