Garsiam juvelyrui – nauja kaltinimų banga

Aukso rankas turintis juvelyras Raimundas Žemaitis toliau teismuose klimsta bylų liūne. Šįkart jį sukčiavimu ir svetimo turto pasisavinimu kaltinantys klientai pareiškė patyrę apie 70 tūkst. eurų vertės nuostolių.

Ketvirtoji byla

Vakar ši jau ketvirtoji R.Žemaičiui iškelta byla buvo pradėta nagrinėti Kauno apygardos teisme. Nukentėjusiaisiais pripažinti trys kauniečiai.

Jų įvardijamus didžiulius nuostolius sudaro, kaip teigiama kaltinamajame akte, R.Žemaičio pasisavintas aukso laužas, neatgauti pinigai, kuriuos klientai sumokėję kaip užstatą už būsimus gaminius, neatgauti ir užsakyti dirbiniai, taip pat ir negrąžintos didelės vertės paskolos.

R.Žemaičio pozicija teisme – nekaltas. "Kaip jis gali nepripažinti kaltės? Juk visi popieriai yra!" – turėdamas omenyje R.Žemaičio išduotus užsakymo kvitus su įmokėtais avansais sakė vienas nukentėjusiųjų Benediktas Lileikis. Jis vakar teisme nepasirodė dėl ligos, tačiau po posėdžio su "Kauno diena" bendravo telefonu.

Jame nepasirodė ir kiti du nukentėjusieji, tačiau tūkstantinių sumų R.Žemaičiui jie dovanoti neketina.

B.Lileikis pasakojo, kad jam vis dėlto pasisekė atgauti dalį sumokėto avanso, tačiau ne pinigais, o aukso dirbiniu. "Tai nebuvo tokia apyrankė, kokią užsisakiau, – trumpesnė ir lengvesnė, bet ilgai nesulaukęs nei gaminio, nei įmokėtų pinigų, iš R.Žemaičio ėmiau viską, ką jis pasiūlė", – pasakojo vyras.

Garsėjo puikia reputacija

B.Lileikis, kaip ir dauguma R.Žemaičio nuviltų klientų iš ankstesnių bylų, į meistrą kreipėsi dėl puikių rekomendacijų. Tai akcentavo ir su R.Žemaičiu besiteisusi garsi papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė, ir dar vienas vakar "Kauno dienos" kalbintas jo buvęs klientas kaunietis Gintaras Bartusevičius.

Tam, kad sulauktų užsakyto žiedo, kuris turėjo būti dovana žmonai, jam, kaip pats pasakojo, teko laukti metus ir prireikė teismo įsikišimo. Nors visa ši istorija vyrui kainavo daug nervų, tačiau jis sako negalįs nuneigti juvelyro meistriškumo.

"Po teismo R.Žemaitis pats man paskambino. Pasiūlė pagaminti žiedą, suteikė didelę nuolaidą. Žiedas tikrai nuostabus. R.Žemaitis turi nuostabias rankas", – kalbėjo G.Bartusevičius.

Pašnekovai bandė spėlioti, kodėl paskui tokį talentingą kūrėją pastaruosius kelerius metus velkasi nesėkmių šleifas.

"Nežinau, į kokią bėdą jis papuolė. Juk tiek pinigų pragerti neįmanoma!" – svarstė kaunietis G.Bartusevičius, kuris vienoje R.Žemaičiui iškeltų bylų buvo vienas iš šešių nukentėjusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paška

Paška portretas
Tegul Žemaitis is meilužių pinigus susigrąžina, skolas atiduos. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių