Gelbėdamasi nuo ugnies kaunietė iššoko per langą

Antradienio naktį per gaisrą Kaune, Savanorių prospekte, nukentėjo trys žmonės. Iki ugniagesių atvykimo per langą iš buto, esančio mansardoje, iššoko 50-metė moteris.

Praėjusią parą Kauno ugniagesiai neturėjo laiko ilsėtis. Iškvietimai į nelaimes sekė viena paskui kitą dar nespėjus baigti pradėtų gelbėjimo darbų.

Antradienio naktį vėl liepsnojo prieš 10 dienų degęs smetoninės statybos medinukas Savanorių pr. Tik šį kartą gerokai rimčiau. Jau pats pranešimas ugniagesiams kuždėjo apie didelę nelaimę – dega dviejų aukštų medinis namas, viduje yra žmonių.

Netrukus po vidurnakčio atvykę ugniagesiai jau rado laiptinėje antrame aukšte atvira liepsna pleškančias grindis ir duris.

Dar iki atvykstant gelbėtojams per langą iš buto, esančio mansardoje, iššoko 50-metė moteris. Ji ir dar du namo gyventojai išvežti į Kauno klinikas. Moteris susižalojo stuburą ir klubo sąnarį.

Šuolis per langą buvo vienintelė galimybė jai išgyventi. Koridorius, kuriuo galima patekti iki namo lauko durų, buvo apimtas ugnies.

Dviejuose butuose ugnies įkalintus tris žmones gelbėtojai evakavo ištraukiamomis kopėčiomis.

Atsitiktinumas ar ne, tačiau nelaimės akivaizdoje paaiškėjo, kad sugedo lauko durų užraktas. Pleškančio medinuko gyventojams buvo užkirstos bet kokios galimybės nuo liepsnų pabėgti patiems. 

„Labai pavojingas gaisras. Namas medinis, o tai reiškia, kad gaisro plitimas staigus. Daug gyventojų, o tai dar labiau apsunkina situaciją“, – pasakojo ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Prieš pusantros savaitės čia kilęs gaisras palyginti su šiuo buvo menkas. Tąsyk nelaimę laiku pastebėjo kaimynai iš gretimo namo ir iškvietė gelbėtojus. Žmonės pasakojo po vidurnakčio pastebėję degančią medinuko sieną, o kieme prie tvoros besislapstančius du vaikigalius. Jie paspruko.

Tąsyk ugniagesių tyrimo komanda neabejojo, kad siena padegta tyčia. Gaisras nespėjo išplisti – apdegė tik 12 kv. m. namo sienos bei uždūmintas vienas butas.

Praėjusią naktį kilęs gaisras padarė žymiai didesnės žalos. Apdegė daugiabučio laiptinė, dviejų butų durys ir koridorius. Taip pat aprūko ir sulietos kitų dviejų butų patalpos.

Ugniagesiai kol kas dar neskuba skelbti gaisro priežasties, tačiau, pirminiais duomenimis, tai gali būti pašalinis šaltinis. Paprastai tariant, gaisro priežastimi negali būti elektros instaliacijos gedimai ar neatsargiai palikta viryklė.

Kadangi buvo jaučiamas degių medžiagų kvapas, neatmetama ir tyčinio padegimo versija. Tokia mintis neapleistų jau vien dėl to, kad prieš 10 dienų tyčinio padegimo priežastis buvo patvirtinta. 

Beje, medinukas savo istorijoje mena jau tris gaisrus. Pirmasis buvo 2004 m. Tąsyk nelaimės kaltininkas buvo vieno buto gyventojas, neatsargiai rūkęs ir padegęs čiužinį.


Šiame straipsnyje: gaisrasdegėgaisras Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Kazkam sklypelio prisireike...

ema

ema portretas
tarp Pasakos ir Dainos buvusiu kino teatru

pencinykas

pencinykas portretas
tai kurioj cia vietoj tokis namas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių