Generolo P. Plechavičiaus licėjaus vadovui – įtarimai dėl piktnaudžiavimo

Kaune veikiančio Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus direktoriui Viktorui Dauniui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimu, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo ir dokumentų klastojimo.

Apie tai trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pareikšti vienos privačios bendrovės direktoriui. Jis įtariamas dokumentų klastojimu.

Licėjaus dalininkai yra Kauno miesto savivaldybė ir Vidaus reikalų ministerija.

Kauno savivaldybė BNS informavo, kad galimybių direktoriui ateityje toliau eiti pareigas nemato.

Nesijaučiu padaręs pažeidimų. Galbūt viršijau truputėlį savo įgaliojimus.

„Nematome jokių galimybių toliau eiti pareigas. Kol kas licėjui laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotoja“, – BNS atsiųstame komentare teigia savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Pirmadienį licėjuje ir bendrovėje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai. Abu įtariamieji buvo sulaikyti, po apklausų išleisti namo, abiem paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Antradienį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos nutartimi licėjaus direktorius V. Daunys nušalintas nuo direktoriaus pareigų 3 mėnesiams.

Jis pats BNS plačiau situacijos komentuoti teigė negalintis, tačiau sakė nesijaučiantis kaltas dėl jam pareikštų įtarimų.

„Nesijaučiu (padaręs pažeidimų – BNS). Galbūt viršijau truputėlį savo įgaliojimus“, – pripažino V. Daunys.

Švietimo skyriaus vedėjo teigimu, Kauno savivaldybė neturėjo jokios informacijos apie galimus pažeidimus licėjuje ir apie susiklosčiusią situaciją sužinojo iš trečiadienį gauto STT pranešimo apie direktoriaus nušalinimą ir jam pareikštus įtarimus.

„Esame pasiruošę bendradarbiauti su teisėsauga, suteikti visą reikiamą informaciją ir pagalbą, kad tyrimo metu būtų atsakyti visi klausimai“, – sakė V. Mažeika.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

P. Plechavičiaus licėjus yra dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintautas Čižauskas

Gintautas Čižauskas portretas
Netikiu, kad jis kaltas kuo nors,........jis perdaug myli savo auklėtinius, kad juos kokiu tai būdu skriaustų

Temidė

Temidė portretas
Nesileiskite klaidinami. STT tik dirba savo darbą gavusi skundus. Direktorius išėjo pats ir jo prašymu buvo atleistas. Automobiliu naudojosi darbo reikmėms. Kažkodėl kitoms institucijoms benziną apmoka, važiuojant darbo reikalais, o licėjaus vadovas išimtis. Jam nepriklauso. Važiuoji pas dalininkus, mokėkis pats. Kas liečia valgyklas, jos nepavaldžios mokykloms. Pavaldžios savivaldybėms. Jos skelbia konkursus. Dėl uniformų vaikams, mokyklai neskiria lėšų joms įsigyti. Kažkas pametė "antį" ir visi patikėjo. Vadovas ne tik kad nepasisavino, kas jam nepriklauso, bet net nemažai vaikams savo lėšų įdėjo. Jei visi būtų tokie teisingi, kaip šis vadovas, gyvenimas būtų geresnis.

Aura

Aura portretas
O kaip bus su darbuotoju algomis ir tolimesniu darbu.ju tai niek neinformuoja
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių