„Gerų darbų karuselė“ ir vėl nuniokota, šį kartą pavogtas arkliukas

M.Valančiaus gatvės skverelyje esanti „Gerų darbų karuselė“, suteikianti galimybę vaikams pasisupti ant baltų arkliukų, ir vėl nuniokota. Šį kartą niekadėjai ne tik išlaužė, bet ir pavogė vieną karuselės arkliuką.

„Trileris tęsiasi

„Trileris tęsiasi. Šį kartą vaizdo kameromis pavyko užfiksuoti kaltininkus – jie laipiojo ant pavėsinės stogo, draskė viską, kas pakliuvo po ranka, šokinėjo ant arkliukų ir net mušėsi tarpusavyje“, –  apmaudo neslėpė viena iš „Gerų darbų karuselė“ kūrėjų bei asociacijos „Kaunietė“ narių Jolantos Šmidtienė.

Anot moters, šis incidentas įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį, šiek tiek po vidurnakčio. Siautėjantys devyni jaunuoliai atrodė itin agresyvūs, galbūt net apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų. Jų „pasirodymą“ vainikavo privažiavęs baltos spalvos autobusiukas, į kurį ir buvo įkeltas nulaužtas arkliukas. 

„Vaizdo įraše matyti, kad tuo metu pro šią vietą eina žmonės, kurie tiesiog nereaguoja į vykdomą chuliganizmą. Labai apmaudu, nes pagalvojame, kad žmonės taip pat lengvai nepastebėtų ir gatvėje mušamo žmogaus“, – dėstė J. Šmidtienė ir pridūrė, kad būtinai kreipsis į policiją.

Iki spalio mėnesio kauniečius ir miesto svečius turėjusi džiuginti „Gerų darbų karuselė“, anot kūrėjų, bus uždaryta anksčiau laiko. 

„Panašu, kad šiemet jau neverta taisyti. Šią savaitę karuselę išardysime ir išvešime. Nors ir su nesklandumais, tačiau ji žmonių širdis džiugino visą vasarą, – sakė moteris. – Prie šios karuselės labai noriai fotografavosi turistai, krikštynų dalyviai, vestuvininkai.“

Taisė ne kertą

„Kauno diena“ jau rašė, kad karuselė ne kartą buvo remontuojama. Paskutinį sykį – vos prieš porą savaičių. Tuomet taip pat buvo nulaužti arkliukai, tačiau inventorius nebuvo pavogtas. J. Šmidtienė suskaičiavo, kad karuselę per tris mėnesius reikėjo taisyti daugiau nei dešimt kartų.

Asociacija „Kaunietė“ karuselę, gėlynus ir kitą aplinką prižiūri savo lėšomis. Šis projektas skirtas džiuginti ir praeivius, ir palengvinti sunkioje situacijoje atsidūrusių miestiečių dalią. „Gerų darbų karuselės“, įgavusios džiuginantį fizinį pavidalą – keturis besisukančius medinius arkliukus, esmė – ieškoti ir rasti geradarių, kurie norėtų padėti mieste sunkiau gyvenantiems žmonėms.

Karuselė – tarsi simbolinis gerumo, geradarių ratas, kuris turi suktis visada, o geri darbai turi būti daromi ne tik per šventes. Žiemą arkliukai sukosi po kalėdine eglute.

Į šią asociaciją bendram prasmingam tikslui susibūrė dienraščio „Kauno diena“ organizuotų „Metų kaunietės“ rinkimų nugalėtojos ir finalininkės. Asociacijos tikslas – ne tik daryti gerus darbus, bet ir skatinti kauniečius tai daryti kartu ir drauge džiaugtis pasiektais rezultatais.

Kiekvienai „Metų kaunietės“ nugalėtojai yra priskirtas arkliukas-simbolis, kuris atspindi nugalėtojos kuruojamą sritį: arkliukas, turintis didelę širdį, nes mes mylime (globoja Dalia Jatautaitė); arkliukas, saugantis silpniausius, nes mums rūpi (globoja Dovilė Bubnienė); arkliukas stipruolis, nes mes didžiuojamės (globoja Rūta Meilutytė); arkliukas, nešantis svajonę, nes mes kuriame (globoja J. Šmidtienė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be žodžių...

Be žodžių... portretas
Kai pagalvoji, kiek gražių dalykų galėtum padaryti miestui, jei ne tokie išsigimėliai... 9 debilai, iš kurių nei vienam nekilo noras sudrausminti savo idiotų draugų... Ką padaryti, kad tokių atmatų nebeliktų...? Ką jie gali gero duoti visuomenei, šeimai, būsimiems vaikams...? Ar čia normalu, kad civilizuotoje visuomenėje yra tokių degradų, kuriem neegzistuoja jokios vertybės, visuomenėje priimtinos normos ir t.t.? Izoliuoti tokius reikia... Jei būtų įmanoma nagus tokiems nukapoti arba bent jau priversti pačius atkurti tai, ką sulaužė... Ne baudomis, ne paromis išsipirkti, o visuomenei stebint savo rankomis atstatyti tai, ką puspročiai sugadino...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių