Globos namų auklėtinę išžaginę statybininkai į kalėjimą dar nesės

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį viengungiams dėdei ir sūnėnui, išžaginusiems 15-metę vaikų globos namų auklėtinę. Nusikaltimas buvo įvykdytas pernai pavasarį jų remontuotame Kalniečių mikrorajone bute, kuriame jie rengė ir orgijas su nepilnametėmis.

Bylos duomenimis, tą lemtingą praėjusių metų gegužės popietę 41-erių Viktoras Bubeninas bei jo 19-metis sūnėnas Raidas Jankus pasikvietė į laisvu plotu paverstą remontuojamą butą dvi vienų Kauno globos namų auklėtines.

Vyresnioji iš jų, 15-metė, buvo sūnėno pažįstama. Šis susipažino su ja prie vieno Šančių baro ir po kurio laiko SMS žinute pakvietė į minėtą Kalniečių daugiabutį "linksmai praleisti laiko." 15-metė atvyko su pora metų jaunesne tų pačių globos namų auklėtine.

Viešnios vaišintos stipriu alumi ir degtine. Įpusėjus vakarui jaunesnioji iš jų išėjo, nes norėjo laiku, iki 22 val., grįžti į vaikų globos namus. Vyresnioji pasiliko. Vėliau ji teisėsaugininkams pasakojo, kad išėjus draugei buvo išžaginta. Iš pradžių ant remontuojamos patalpos betoninių grindų ja jėga pasinaudojo sūnėnas. Vėliau – jo dėdė.

Nusikaltimas paaiškėjo, kai nukentėjusioji pateko į gydymo įstaigą. Tai atsitiko tą patį vakarą. Gatvėje 15-metei pasidarė bloga ir praeiviai jai iškvietė greitąją pagalbą. 

Medikams pranešus policijai apie įtarimus, 15-metė žagintojų neslėpė. Šie iš karto prisipažino turėję su ja lytinių santykių, tačiau iš pradžių dar bandė įrodinėti, kad tai įvyko paauglei sutinkant.

Galiausiai įtariamieji prisipažino išžaginę nepilnametę, teisindamiesi, kad viskas įvyko per alkoholį. Ši aplinkybė, kaip ir gailėjimasis bei sutikimas geranoriškai atlyginti aukai padarytą žalą, tapo jų kaltę lengvinančia aplinkybe.

Už nepilnametės išžaginimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 10-ies metų. Prokurorė siūlė įkalinti dėdę bei sūnėną ketveriems, nes kelios dienos po šio nusikaltimo jiedu įvykdė dar vieną – apvogė bendrovę "Audimas". Už tai Kauno apylinkės teismo jie jau yra nubausti piniginėmis baudomis.

Bylą nagrinėjusi teisėja Tatjana Butkienė skyrė žagintojams lygtinę ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidėdama dvejiem metams.

"Realus laisvės atėmimas gali paveikti nuteistųjų socialinius ryšius – atimti galimybę dirbti ir gyventi visavertį gyvenimą, todėl pakanka manyti, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realios laisvės atėmimo bausmės", – skelbiama nuosprendyje.

Tačiau iš nuteistųjų solidariai priteistas visas vaikų globos namų, kuriame gyvena jų auka, 5 tūkst. eurų ieškinys. Taip įvertinta paauglės patirta neturtinė žala. Ieškinys patenkintas, atsižvelgiant į nukentėjusiosios patirtus išgyvenimus, emocinį šoką, išgąstį, pažeminimą, stresą bei laikiną psichikos sutrikimą.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukaa

Lukaa portretas
Būtų susimokėję panelei po ir viskas . Jau ėjo gerti su vyrais, tai žinojo ko eina, nu kad vyrai galvojo kad bonkos pakaks....

Kaunas

Kaunas portretas
As pati juos pazystu cia yra neteisybe, o ta "mergaite" pati su visais duodasi nors ir yra nepilnamete

Safyras

Safyras portretas
O jei būtų išžaginta kokio nors politiko ar teisėjo dukra? Kokia tada būtų bausmė ir kiek mėnesių žiniasklaida apie tai skalambintų? O pasekmės mergaitės tolimesniame gyvenime?Jos psichika nėra pažeista? Jei ji neturi kas ją gina, tai galima pinigais užkimšti gerklę? Galima priteisti tūkstantines sumas už naujagimio nužudymą, kad ir netyčinį,nes yra kas už jį kovoja, o kiti vaikai-tik rinkiminiai šūkiai prekybos centruose , dėžutės pinigams ir reklama žurnalistams, verslininkams, bei politikams...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių