Daktarų gaujos smogiką demaskavo DNR ant granatos žiedo

Kruopšti nusikaltimo vietos apžiūra atsiperka ir po 11 metų. Trečiadienį prieš Kauno apygardos teismą stojo Daktarų gaujos smogikams priklausęs 37-erių Liutauras Brusokas, kurio DNR buvo aptiktas ant granatos žiedo, rasto 2005-ųjų pavasarį Kauną sukrėtusio sprogimo vietoje. Tai paaiškėjo tik prieš kelis mėnesius.

Auka teismo nesulaukė

Remiantis kaltinamuoju aktu, L.Brusoko auka – verslininkas Piotras Krylovas – šio teismo nesulaukė. Jis mirė prieš dvejus metus, būdamas 52-ejų.

Anot jo našlės Linos Krylovienės, neatmetama, kad vyro mirtį lėmė tą lemtingą 2005-ųjų balandžio 27-osios naktį patirti sužalojimai. Jį operavę medikai prisipažino negalintys išrinkti iš sutuoktinio kūno visų svetimkūnių. O kokias jie gali sukelti komplikacijas, nežino niekas.

„Vyras gydėsi visą likusį gyvenimą. O jo mirtis susijusi su vidaus organais“, –teigė nukentėjusiosios statusą šioje byloje turinti L.Krylovienė, pareiškusi L.Brusokui, kurį pirmą kartą pamatė teismo narve, beveik 39 tūkst. eurų ieškinį. Vien moralinis atlygis įvardintas 20 tūkst. eurų.

Likusi suma – už sugadinta turtą. „Po išpuolio reikėjo ne tik pirkti naujus baldus, bet ir remontuoti visą pirmąjį namo aukštą“, – pasakojo L.Krylovienė.

Baimė persekiojo iki mirties

Anot P.Krylovo našlės, tą lemtingą naktį jiedu su sutuoktiniu miegojo pirmajame savo namo Islandijos plente, kuriame buvo įsikūrę vos prieš trejus metus, aukšte. Ir tik laimingo atsitiktinumo dėka jis kažkuriuo momentu išėjo į kitą kambarį. Į vidų buvo įmestos dvi kovinės granatos.

Tai įvyko apie 2.40 val. nakties, prieš tai laužtuvu išdaužius šio kambario lango stiklą. „Nors nė viena granata į vyrą nepataikė, išgirdęs dūžtant stiklą, jis puolė bėgti ir jau tarpdury buvo sužalotas skeveldrų, šios pasklido po visą jo kūną. Viena granata pataikė tiesiai į lovą, kurioje jis vos prieš kelias sekundes gulėjo“, – lig šiol mena P.Krylovo našlė. Kaip ir tai, kad po šio išpuolio sutuoktinis labai ilgai gulėjo reanimacijoje, o ji išvežė pas gimines mažametes dukreles, viena kurių tada dar buvo pirmokė, kita – ketvirtokė. Išpuolio metu jos miegojo virš kambario, į kurį buvo įmestos granatos.

Išrašytas iš ligoninės vyras, prieš sėsdamas į automobilį, visada pirmiau pasižiūrėdavo, ar nieko nepritvirtinta prie jo dugno.

Įminta tik dalis mįslės

Anot L.Krylovienės, vyras iki mirties taip ir neišsiaiškino, dėl ko buvo surengtas šis išpuolis. Esą šiam verslininkui, turėjusiam bendros su Rusija mineralinio vandens įmonės, veikusios Ukrainoje, ir įmonės, stačiusios hidroelektrinę šalia Vilniaus, akcijų, niekas negrasino. Bent taip jis teigė žmonai.   

Tąnakt Krylovų kaimynai matė iš jų kiemo išbėgančius du asmenis. Remiantis kaltinamuoju aktu, jie turėjo žinoti, kad jų atakuotame name yra ne mažiau kaip keturi žmonės. Ir net tai, kuriame kambaryje miega jų taikinyje atsidūręs verslininkas.

Tačiau L.Brusoko bendrininkas nenustatytas, dėl to galima daryti išvadą, kad teisiamasis savo kaltės nepripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

net metydami akmenis

net metydami akmenis portretas
naudokite vienkartines gumines pirstines

na manyciau jei teiesmaukiniu mafija

na  manyciau  jei  teiesmaukiniu  mafija portretas
nebenradarbiautu ranka rankon su banditais.... daktaru gauja su visais ,,brusokais,,nebutu egzstavus 20 metu ir nebutu buve siu nusikaltimu, ir bandiugos butu is karto sede y cype labai ilgam,o ne po 1,5 metu uz zmogudystes ar sunku kuno suzlojima ---del visu nusikaltimu kalti teisejai, prokurorai su advokatais ir bandiugom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių