Įkliuvo ir sąvadavimu įtariamo ugniagesio brolis

Prostitucijos verslui, kurį Kauno policija demaskavo rugsėjo viduryje, kaip įtariama, vadovavęs ugniagesys gelbėtojas Algirdas Černius grimzta vis giliau. Prieš Kalėdas sulaikytas ir jo brolis.

Bus teisiamas ir jaunėlis?

Jaunesniajam A.Černiaus broliui pareikštas įtarimas dėl poveikio liudytojams. Kaip jau rašyta, visų įtarimų, pareikštų jo vyresniajam broliui, septynerius metus dirbusio Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ugniagesiu gelbėtoju, pagrindas – buvusių A.Černiaus nusikalstamo verslo partnerių parodymai.

Prieš Kalėdas A.Černiaus, įtariamo gesinus ir vyrų lytinę aistrą, suėmimas, pratęstas dar dviem mėnesiams.

Tačiau dėl jo jaunesniojo brolio suėmimo į teismą nuspręsta nesikreipti. Po dviejų parų, praleistų policijos areštinėje, šis iki tol niekuo policijai neužkliuvęs kaunietis buvo paleistas. Kaip ir vyresnėlis, jis nelinkęs pripažinti savo kaltės, nors teisėsaugininkai teigia turintys svarių jo bandymo padėti skęstančiam broliui įrodymų.

Sekti ne vieną mėnesį

Kaip jau rašyta, gerai organizuotą prostitucijos verslą, kuriam įtariamas vadovavęs aukštąjį išsilavinimą turintis 29-erių A.Černius, Kauno teisėsaugininkams pavyko atskleisti po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo.

Informaciją apie tai, kad vienas asmuo, prisidengęs legaliais masažo salonais, užsiima ir kita veikla – teikia seksualines paslaugas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai gavo 2016-ųjų pabaigoje. Siekiant ją patikrinti, imtasi tam tikrų slapto tyrimo veiksmų.

Surinkti duomenys parodė, kad seksualinės paslaugos teikiamos prisidengiant egzotinių masažų salonų, veikiančių pačiame Kauno centre bei Aleksote – Kaunakiemio ir Veiverių gatvėse – veikla. Jų darbuotojos seksualiai aptarnaudavo klientus darbdavio išnuomotose butuose. Šie buvo nuolat keičiami.

 

 

Nuolaidos – tik bendradarbiams?

Ikiteisminį tyrimą atliekančių teisėsaugininkų duomenimis, klientų savo nusikalstamam verslui A.Černius ieškojo populiariame interneto skelbimų portale.

Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka. Tai buvo kaip slaptažodis.

Šie skelbimai būdavo publikuojami trumpai: tai įdedami, tai išimami.

Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Priklausomai nuo paros laiko, trukmės ir pan. Tačiau kai kuriems klientams buvo taikomos nuolaidos. Remiantis prostitučių parodymais, A.Černiaus bendradarbiams.

Klientai buvo aptarnaujami tik darbo dienomis ir tuo vertėsi iki dešimties merginų tiek iš Kauno, tiek iš provincijos.

Spąstai bedarbėms

Darbuotojų savo nusikalstamam verslui A.Černius taip pat ieškojo interneto skelbimų portaluose. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą.

Pirmo pokalbio darbo ieškančios merginos buvo kviečiamos į susitikimą tiesiog gatvėje. Ir tik praėjusiosios gatvės filtrą jau buvo kviečiamos pokalbio į kurį nors įtariamajam šio nusikalstamo verslo organizavimu priklausantį masažo saloną.

Joms buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas, už kurias priklausys pusė uždarbio. Kita pusė – darbdaviui.

Siekiant atlikti kratas išnuomotuose butuose, kuriuose priiminėti klientai, jais teko apsimesti ir ONTV pareigūnams.

Įtarimų padaugėjo

Po sulaikymo rugsėjo viduryje A.Černiui pareikštas įtarimas tik dėl prostitucijos organizavimo ir vadovavimo šiam nusikalstamam verslui.

Tačiau po poros savaičių, prieš kreipiantis į Kauno apylinkės teismą dėl pirmojo suėmimo pratęsimo, jam buvo pareikšti dar du įtarimai – dėl prekybos žmonėmis, pasinaudojant asmens socialiniu pažeidžiamumu ir išnaudojant jį nusikalstamų veikų darymui, bei sveikatos sutrikdymo.

Prieš pareiškiant šiuos įtarimus nuo baudžiamosios atsakomybės dėl bendradarbiavimo su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais atleistas ir kartu su A.Černiumi sulaikytas asmuo, kuriam taip pat iš pradžių buvo pateikti įtarimai dėl pelnymosi iš prostitucijos. Jo apklausos metu paaiškėjo, kad jis pats buvo tapęs A.Černiaus auka.

Šiuolaikinė vergovė

A.Černius įtariamas pasinaudojęs tuo, kad minėtas gyvenamosios vietos neturintis našlaitis taip pat ieško darbo.

Pirminiais duomenimis, iš pradžių jis dirbo A.Černiaus namuose, o vėliau buvo prievarta įtrauktas ir į pastarojo nusikalstamą verslą. Ir netgi buvo padarytas savotišku A.Černiaus skydu – įdarbintas vieno šiam priklausiusio egzotinio masažo salono, kuriame po jo darbo valandų ir nakvodavo, direktoriumi.

A.Černiui pareikštas įtarimas ir pernai spalį su metaline montiruote sulaužius šiam asmeniui, paverstam vergu, alkūnkaulį.

Už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. O už prekybą žmonėmis – nuo dvejų iki dešimties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Nu taip jam ir reikia :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių