Įspėja saugotis sukčių – rado naują būdą kaip apgauti senjorus

Sukčiai ir toliau randa būdų, kaip pasinaudoti bejėgiais žmonėmis. Specialistai praneša sulaukę ne vieno skundo apie tariamus socialinius darbuotojus, į kauniečių namus atėjusius jiems padėti, tačiau taip ir dingusius su esą pirkiniams paimtais pinigais.

Pastarieji sukčiai prisistato atstovais iš Maltos nevyriausybinės organizacijos, tačiau panašias paslaugas – pagalbą namuose žmonėms, negalintiems savimi pasirūpinti dėl sveikatos problemų ar senyvo amžiaus, taip pat teikia Lietuvos samariečių bendrijos, "Carito" ir kitų nevyriausybinių organizacijų savanoriai bei Kauno miesto socialinių paslaugų centro specialistai.

Atėję į namus pagalbininkai stengiasi palengvinti žmogaus buitį: išskalbti drabužius, sutvarkyti namus, išvirti valgyti ir nupirkti reikalingų maisto produktų.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėjos Jolantos Baltaduonytės, skyriaus darbuotojai pas kauniečius į namus ateina tik tada, kai prieš tai dėl tokios paslaugos buvo kreiptasi į seniūniją ir buvo sudaryta sutartis, kurioje nustatyta maksimali mokėtina suma už paslaugas ir valandinis įkainis. Todėl jei sutarties nėra, socialiniais darbuotojais prisistatę asmenys negali reikalauti susimokėti už esą suteiktas paslaugas.

"Prieš įsileidžiant į namus būtinai reikia paprašyti parodyti darbuotojo pažymėjimą. Nevyriausybinių organizacijų atstovai taip pat turi turėti ne tik skiriamuosius ženklus, bet ir darbuotojų ar savanorių pažymėjimus", – J.Baltaduonytė perspėja, kad grynųjų pinigų socialiniai darbuotojai gali prašyti tik eidami į parduotuvę, o grįžę iš jos privalo pateikti čekį.

Jei neramu ar kyla įtarimų dėl Kauno miesto socialinių paslaugų centro paslaugų, specialistė ragina kreiptis bendruoju telefonu (8-37 322462) arba skambinti už šias paslaugas atsakingiems darbuotojams tel. (8-37 242503) arba (8-37 242506).

Abejojant dėl kitų nevyriausybinių organizacijų atstovų reiktų kreiptis į pačias organizacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Ponia Irena,neginčiju,kameros geras šių laikų technologijų išradimas.Deja,kad pilnai jų duomenimis naudotis ir visuomenę padaryti saugesnę,reikalingi ir sąžiningi darbštūs tarnybų pareigūnai,o Lietuvoje jų tik vienetai.

Irena

Irena portretas
Skaudu ne tai kad tave apiplese , o tai kad pagaves vagi , esu tai patyrusi (ne viana karta) nera filmuotos medziagos ir negali yrodyti nusikaltimo, nes vagis (patyres vagis)neprisipazysta ir ir valstybe bejege o gal nera resursu.Mano nuomone kuo daugiau video kameru mieste tuo daugiau sansu apsisaugoti ir nebuti uzpultam ir uzmustam. Kameru nenori tik su nusikatimais susieti asmenys, manau kad jos reikalingos nes apsaugos mane ir mano vaikus, draugus ir saziningus piliecius nuo smurtautoju

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Ir visdėlto,senjorai,saugotis reikia labiausiai ne tokių ,,geradėjų'' vienkartinių sukčių,o Kubiliaus,Butkevičiaus,Skvernelio,nes šie su savo Nausėdomis,Mačiuliais,Šimonytėm apiplėšė mus visus 3,4528...karto labiau,nei visus tuos mėgėjus kartu sudėjus.Jie yra sukčiai profesionalai.Tai aš patyriau.O , Jūs ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių