Įtariamas ilgapirštis areštinėn nepateko

Užliedžių bendruomenė įsitikinusi – savo turtą reikia saugoti patiems. Prieš kelias dienas kaimynystėje gyvenančių vyrų nutvertas įtariamas ilgapirštis belangės išvengė.

Pareigūnai nesulaikė

„Sučiupto vyro kuprinė buvo prigrūsta vagystėms reikalingų reikmenų: atsuktuvų, peilių, laužtuvų. Matyt, rimtai ruošėsi“, – pasakojimą apie rugpjūčio 2-osios naktį Pienių gatvėje vykusį sujudimą pasakoja čia gyvenantis vyras.

Užliedžių gyventojas prisiminė, kad du įtartinus asmenis pastebėjo visai atsitiktinai, o dėmesį labiausiai atkreipė jų elgesys: „Aiškiai buvo matyti, kaip jie prieina prie kiekvienos laiptinės ir tikrina, kuri neužrakinta. Iškart paskambinau kaimynui ir puolėme paskui juos“, – pasakojo vyras ir pridūrė, kad išbėgus į lauką pavyko pagauti tik vieną.

Pats vyro sulaikymo epizodas vertas filmo – Užliedžių gyventojai įtartinus asmenis užtiko jau atidariusius vienos laiptinės duris ir įėjusius vidun. Pasirodė, kad vienas jų – visiškai jaunas, o kitas – jau perkopęs 50-metį. Jaunesnysis tuoj pat spruko laukan ir, pasinaudojęs tamsa, dingo. Kitą pavyko uždaryti laiptinėje. „Iškart kvietėme policiją, nes galvojome, kad bent vieną sulaikytąjį išsiveš“, – pasakojo savęs didvyriu nelaikantis vyras.

Pasak pašnekovo, pareigūnai atvyko operatyviai, tačiau jiems pasirodžius nuotykiai nesibaigė. Gyventojų pagautas asmuo buvo nuodugniai patikrintas, jo kuprinėje, kaip jau minėta, aptikta įtarimą keliančių daiktų. „Sučiuptasis dar bandė pakelti iškritusį atsuktuvą, gal norėjo jį ir panaudoti. Tada netyčia prasitarė, kad tai jau dešimta laiptinė šiandien, – apie vis labiau pasitvirtinančius nepažįstamųjų kėslus pasakojo pašnekovas. – Tačiau, kaip sakoma, nepagautas – ne vagis. Pareigūnai jo nesulaikė.“

Sučiuptasis dar bandė pakelti iškritusį atsuktuvą, gal norėjo jį ir panaudoti. Tada netyčia prasitarė, kad tai jau dešimta laiptinė šiandien.

Išvežė toliau

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad tuo metu buvo gautas pranešimas apie aplink namus Užliedžiuose vaikščiojančius asmenis.

„Pareigūnai nustatė jo asmenybę. Įvykio vietoje nusikalstamos veikos požymių nebuvo nustatyta, tačiau papildomai tikslinama, ar asmuo nėra įvykdęs nusikalstamų veikų“, – komentavo ji.

Kaimynystės gyventojus labiausiai papiktino tai, kad, nors buvo akivaizdu, jog sučiuptasis rengiasi nusikaltimams, jo sulaikyti neleidžia įstatymai. „Jį paleido atgal į platų Kauno rajoną. Laimei, kad paprašėme pareigūnų jį išvežti bent iš gyvenvietės. Tačiau su tokiais įrankiais nesunkiai galėjo pasidarbuoti ir kitur“, – komentavo įvykio dalyvis.

Pasigedo daiktų

Policija tokius veiksmus aiškina remdamasi teisinėmis normomis. „Jei pas asmenį nėra randama daiktų, kurie draudžiami nešiotis, jis nėra sulaikomas. Šiuo konkrečiu atveju rastų daiktų civilinė apyvarta nėra draudžiama. Žinoma, visada atsižvelgiama į konkrečią situaciją – ar įvykdyta nusikalstama veika“, – dėstė O. Vaitkevičienė.

Nepaisant to, policija ramina – jeigu nėra pagrindo tokį asmenį sulaikyti, bet pareigūnams kyla pagrįstų įtarimų, kad asmuo gali daryti nusikalstamas veikas, apie jį rašomas tarnybinis pranešimas, kuris perduodamas Kriminalinės policijos Informacijos analizės skyriui.

Kitą dieną to paties namo laiptinėje pasigedus kelių daiktų – dviračio ir paspirtuko, Užliedžių gyventojai dar kartą kreipėsi į pareigūnus. Tikimasi, kad daiktus pavyks surasti, tačiau dar svarbiau, pasak čia gyvenančių žmonių, kad kiekvienas savo turtą stengtųsi apsaugoti pats, vertingų daiktų nepaliktų lengvai prieinamose vietose.

Šis nemalonus nuotykis pasitarnavo prevencijai – po įvykio Užliedžių bendruomenė dalijosi informacija socialiniame tinkle, žmonės stebi situaciją ir yra geranoriškai nusiteikę rūpintis ne tik savo turto saugumu, bet ir padėti vienas kitam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Nesuprantu, jei iejes i laiptine, tai kokia teise turejo. Ar po mano namus gali vaikscioti svetimas zmogus, kol jis dar nieko napavoge? Absurdas su tokiais istatymais!

Anonimas

Anonimas portretas
Pasilgot henytes gal jau tvarka buvo ........

...

... portretas
Tik laiko klausimas kada prasidės Linčo teismai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių